Θεόδ.Τσίκας: Σε νέα τροχιά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την εκλογή Μπάϊντεν στις ΗΠΑ

Τις δικές του έγκυρες αναλύσεις και προσεγγίσεις επί των εθνικών μας θεμάτων , κατέθεσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο έγκριτος πολιτικός επιστήμων και έμπειρος διεθνολόγος Θεόδωρος Τσίκας.

Ο κ. Τσίκας υπογράμμισε το διαφορετικό εκλογικό σύστημα που ισχύει στις ΗΠΑ με την εκλογή των εκλεκτόρων των διαφόρων πολιτειών, ενώ θεωρείβέβαιη πια την εκλογή του Δημοκρατικού Τζο Μπάϊντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, θα σημάνει μια αρκετά θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας καθώς θα σηματοδοτήσει μια «κανονικότητα» και μια αλλαγή πορείας της μεγαλύτερης υπερδύναμης προς την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που σαφώς δεν συνέβαινε επί προεδρίας Τράμπ, αφού ως επιχειρηματίας είχε…deal με τον Ερντογάν και οικονομικά συμφέροντα στην ανατολική μεσόγειο. Εξ ου και η έως τώρα μεγάλη ανοχή και «ουδετερότητα» των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.

Ο έμπειρος διεθνολόγος κ. Τσίκας εξέφρασε την άποψη πως ο Τζο Μπάϊντεν, άριστος γνώστης της διεθνούς διπλωματίας ως πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι ένας καλός Αμερικανός Πρόεδρος που θα αλλάξει εν πολλοίς τους συσχετισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, άρα και στις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.