Θεοδ.Ευθυμίου: Οι Τρικαλινοί θα γιορτάσουν το Πάσχα ψήνοντας και φέτος παρά τις δύσκολες συνθήκες

Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την είσοδο μας στην Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα και παρόλο που βιώνουμε καθημερινά δύσκολες συνθήκες από τον φόβο εξάπλωσης του ιού Covid-19, όλοι ως καταναλωτές έχουμε και την σκέψη μας στο γιορτινό τραπέζι και στα αγαθά που θα βάλουμε σ’ αυτό, έστω και αν φέτος καθίσουμε λιγότεροι στο τραπέζι λόγω των συνθηκών.

Και επειδή το Πάσχα έχει την τιμητική του ο οβελίας, το trikalaIN. gr ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κρεοπωλών νομού Τρικάλων Θοδωρή Ευθυμίου, προκειμένου να μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην αγορά ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την προμήθεια αρνιού ή κατσικιού, αλλά και όλων των υπόλοιπων εδεσμάτων (μαγειρίτσα, κοκορέτσι) για το Πασχαλινό τραπέζι. Αρκετοί εκ των καταναλωτών έχει κάνει ήδη από τώρα την παραγγελία του, είτε σε ολόκληρο αρνί είτε σε τεμαχισμένο και κάποιοι άλλοι θα ψωνίσουν λίγο αργότερα. Θεωρώ πως αυτοί που διαμένουν σε μονοκατοικίες ή έχουν σπίτια στα χωριά, δεν έχουν απολύτως κανένα θέμα να μην ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα όπως κάθε χρόνο, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, έστω και αν στο Πασχαλινό τραπέζι καθίσουν μόνο τα μέλη της οικογένειας και όχι άλλοι συγγενείς και φίλοι. Αυτή την στιγμή υπάρχει επάρκεια αμνοεριφίων στην αγορά, στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της πόλης και οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές», ανέφερε στο trikalaIN.gr oΠρόεδρος του Συλλόγου κρεοπωλών νομού Τρικάλων Θοδωρής Ευθυμίου, για να συνεχίσει πως «όλα τα αμνοερίφια είναι από την περιοχή Τρικάλων, από ντόπιους παραγωγούς και πιστοποιημένα και ελεγμένα από την κτηνιατρική υπηρεσίας και σφάζονται κάτω από τις καλύτερες και αυστηρότερες προδιαγραφές και ελέγχους στα σφαγεία της περιοχής μας. Οι καταναλωτές να είναι σίγουροι πως αγοράζοντας τον οβελία από τα παραδοσιακά Τρικαλινά κρεοπωλεία, ψωνίζουν ποιότητα, νοστιμιά και εγγυημένα προσιτές τιμές».