Θέμα ανασχηματισμού συζήτησαν Τσίπρας-Θεοδωράκης

theodwrakis-m

Στην αποκάλυψη ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Αλ. Τσίπρα το ενδεχόμενο αλλαγής της παρούσας κυβέρνησης, προχώρησε ο Στ. Θεοδωράκης στους FT.

Τροφή στα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας δίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αποκαλύπτοντας ότι συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο αλλαγής της παρούσης κυβέρνησης.

“Εάν υπάρξουν σημαντικές διαρροές μετά από ενδεχόμενη συμφωνία, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στους Financial Times και τον δημοσιογράφο Peter Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κεντρο-αριστερού κόμματος το Ποτάμι, είπε πως συζήτησε το ενδεχόμενο ενός τέτοιου ανασχηματισμού σε συνάντηση που είχε με τον κύριο Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν “πολλές ενστάσεις” από το ακρο-αριστερό τμήμα του κόμματος του Πρωθυπουργού, κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων”.

“Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί, και ο κύριος Τσίπρας θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όταν περάσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο, όταν δει ποια μέλη του κόμματός του -ή ποια μέλη της κυβέρνησής του- δεν ψήφισαν τη συμφωνία,” είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του.

Στήριξη από ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ

“Δε θέλουμε να τραυματίσουμε το κύρος του Πρωθυπουργού, ενώ αυτός είναι στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης,” προσέθεσε. “Αλλά μπορώ να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές. Ή θα αλλάξει ή θα ηττηθεί”.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει πως ακόμα και αν οι απώλειες είναι πολλές από το ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων θα περάσει στη Βουλή. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως το κόμμα του, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – δηλαδή ό,τι απέμεινε από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ, και τη δεύτερη δύναμη της Βουλής, τη Νέα Δημοκρατία, θα στηρίξουν το σχέδιο.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: “είναι δύσκολο να στηρίξεις μια τέτοια συμφωνία. Αλλά εάν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην έγκριση ενός τέτοιου σχεδίου και την καταστροφή της χώρας μέσα από μια ρήξη με την Ευρώπη, τότε θα προτιμήσουμε να ψηφίσουμε τη συμφωνία”.

.