Θέλουν και να κυβερνήσουν…

nd ekoges

Τα διαλυτικά φαινόμενα που επικρατούν σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο ένα μεγάλο κόμμα. Αλλά αυτό που συμβαίνει από το πρωί της Κυριακής στη ΝΔ είναι σχεδόν απίστευτο.

«Ξαφνικά» διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού, διότι σχεδόν τίποτα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ομαλά στο μηχανογραφικό σύστημα.
Υποτίθεται ότι είχαν σχεδόν ενάμιση μήνα για να οργανώσουν τη διαδικασία εκλογής. Αλλά έφαγαν το μισό χρόνο για να τσακώνονται οι εσωκομματικές φατρίες.

Εστω κι έτσι κάποια στιγμή το ξεπέρασαν -υποτίθεται- και κατέληξαν. Ουδείς πήρε χαμπάρι τι γινόταν στον οργανωτικό τομέα; Ουδείς παρακολουθούσε και ήλεγχε την εταιρεία που είχε αναλάβει να διεξαγάγει τις εκλογές; Επρεπε να φτάσει η νύχτα πριν από το άνοιγμα της κάλπης, για να διαπιστώσουν ότι δεν δούλευαν υπολογιστές ή δεν είχαν καν φορτιστές;

Αδιανόητα πράγματα. Λες και συνωμότησε ο θεός της τεχνολογίας. Αλλά μάλλον συνωμότησε ο γαλάζιος θεός της ανικανότητας και του ζαμανφουτισμού κάποιων. Αλήθεια ο αρχηγός του κόμματος (έστω ο προσωρινός, που θέλει να ξαναγίνει κανονικός) δεν έχει καμιά ευθύνη;

Τα είχε φορτώσει στους ελαφρόμυαλους κοκόρους της Ρηγίλλης; Και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, που είχαν ανθρώπους στη διαδικασία, δεν κατάλαβαν τίποτα; Και όλοι μαζί εύθυμοι και ανέμελοι ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής και βρέθηκαν μπροστά σ’ αυτό το φιάσκο;

Ήταν που ήταν στραβό το γαλάζιο κλήμα, το ‘φαγε κι ο κυριακάτικος γάιδαρος της ανικανότητας…

Ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη. Πρόταση για Μ. Γιαννάκου. Δεν παραιτείται ο Μεϊμαράκης. Τι οδήγησε στο ναυάγιο.
Στα χαρακώματα βρίσκονται πλέον άπαντες στη Ν.Δ μετά το ναυάγιο στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ήδη ο Απ. Τζιτζικώστας ζητεί την παραίτηση του Ευ. Μεϊμαράκη. Κάτι που ασπάζεται και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προτείνει την ανάληψη της προεδρίας από την κ. Μ. Γιαννάκου, η οποία αποδέχεται την πρόταση, αν τη συνυπογράψουν όλοι οι υποψήφιοι. Ο Ά. Γεωργιάδης ζητεί συνάντηση όλων των υποψηφίων. Ωτόσο ο Ευ. Μεϊμαράκης αρνείται να παραιτηθεί. Σύμφωνα με το περιβάλλον του: «Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν κάνουν σπέκουλα».

Από νωρίς το πρωί, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα ορισμένες εφορευτικές επιτροπές να μετατρέπουν τη διαδικασία σε χειρόγραφη, κάτι που όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις σε υποψηφίους και ψηφοφόρους. Στις 10.30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε πως οι εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε μιλήσει για απόσυρση της υποψηφιότητάς του εάν κι εφόσον οι εκλογές συνεχίζονταν και γίνονταν με χειρόγραφο τρόπο, κάτι που επέτρεπε τις διπλοεγγραφές στο σύστημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων για τη διαδικασία και μίλησε για απαράδεκτα περιστατικά που δεν τιμούν κανέναν. «Εάν νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να κάνουν όσα κάνουν και που επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά ανενόχλητος, είναι γελασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες αποδίδονται, φυσικά, στον γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκο, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τη διαδικασία. Πάντως στελέχη της Ν.Δ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το σύστημα δεν επρόκειτο να λειτουργήσει αφού σε όλες τις δοκιμές κατέρρεε. Η εταιρία που ανέλαβε τη ψηφοφορία διατηρούσε σχέσεις με τη Ν.Δ καθώς επί πρωθυπουργίας Σαμαρά είχε αναλάβει έργο στο Μαξίμου.

protagon