Θεατρική παράσταση “Είμαι Ένας Άλλος”

DSC 6054 1

Θεατρική παράσταση “Είμαι Ένας Άλλος” του Μίκαελ Αζάρ Τετάρτη 26 Μαρτίου, 21.15, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων Διοργάνωση Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων

Τιμή εισιτηρίου 13 €.
Προπώληση εισιτηρίων : Δισκορυχείο, Βιβλιοπωλεία Τσιοπελάκος, Κηρύθρες

Η θεατρική παράσταση «Είμαι ένας άλλος» του Μίκαελ Αζάρ παρουσιάζεται στα Τρίκαλα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8 ) την Τετάρτη 26 Μαρτίου, 21.15. Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη – Knutsen
Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Κοστούμια: Σωτήρης Γεωργίου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Κίνηση: Νίκος Δραγώνας
Μουσική: Carl Michael Von Hausswolff
Β. Σκηνοθέτη: Κατερίνα Λάττα

Ερμηνεία:
Γιάννης Στάνκογλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Ένα αγόρι που γνωρίζει από πολύ νεαρή ηλικία τον πόνο και την απώλεια, αλλά δε θέλει να ζει φοβισμένο, όπως όλοι οι υπόλοιποι, θέλει το ίδιο να ορίζει τη μοίρα του. Από τότε και για πάντα, λατρεύει το συναίσθημα ότι η ζωή ξεκινάει από την αρχή και ότι όλα είναι καινούρια. Στη διαδρομή του θα βρει και άλλους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια και αποζητούν την ελευθερία. Θέλει να γίνει ένας οραματιστής που αγγίζει το άγνωστο. Δε θέλει να αποφεύγει να σκέφτεται τη ζωή που θα ήθελε πραγματικά να ζήσει. Και θέλει να μιλάει ελεύθερα, δε θέλει να συμμορφώνεται στους κανόνες των άλλων. Εκείνοι πίστευαν ότι μπορούσες να αλλάξεις τον κόσμο χωρίς πρώτα να αλλάξεις τους ανθρώπους του, ενώ εκείνος πίστευε ότι η αλλαγή έπρεπε να αρχίζει από τον εαυτό σου. Κι έτσι αποφάσισε να φύγει από την Ευρώπη, σε χώρες μακρινές. Και το ταξίδι του συνεχίζεται σε χώρες μακρινές, στην άλλη άκρη του κόσμου.

Σημείωμα συγγραφέα:
Τι θυσίες πρέπει να κάνει κάποιος για να ακολουθήσει τα όνειρά του και να παραμείνει ατόφιος μέσα του; Υπάρχει πάντα μια σύγκρουση μεταξύ της ατομικότητας και της κοινωνίας –μια αναπόφευκτη ανησυχία στον πολιτισμό– ή θα μπορούσαν αυτά τα δύο να συμφιλιωθούν μέσω υπαρξιακών και πολιτικών αναταραχών; Και πώς επεμβαίνει ο θάνατος στην συνείδηση της ίδιας της ύπαρξης του ανθρώπου; Πρέπει ο θάνατος να θεωρείται πάντα προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Το να διαβάζω Ρεμπώ σε διάφορα στάδια της ζωής μου με βοήθησε να αρθρώσω μερικά από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στις ζωές μας. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την ξεχωριστή ποίηση και το πεπρωμένο του ως εφαλτήριο για να εμβαθύνω σε αυτές τις ερωτήσεις.
Μίκαελ Αζάρ

.