Θεατρική παράσταση από το περιφερειακό θέατρο Καρδίτσας

Στις 18-9-2021, Σάββατο, 8 μ.μ., στο Αττικό Άλσος, στο υπαίθριο θέατρο Κατίνας Παξινού, Αθήνα, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει, με ελεύθερη είσοδο, την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;». Θέμα της είναι τα «ρουσφέτια» που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό, όταν επισκέπτεται το χωριό τους κι όταν οι ίδιοι τον επισκέπτονται στην Αθήνα, στο Υπουργικό του γραφείο. Περιέχει στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας κι ηθογραφικά. Είναι κωμωδία, που ως τώρα παρουσιάστηκε με εκπληκτική επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές σε 413 πόλεις, χωριά, σχολεία κλπ, γεγονός που θεωρείται μέγα πολιτιστικό επίτευγμα και γεγονός πρωτόγνωρο για νεοελληνική κωμωδία, παιγμένη από ένα επαρχιακό θέατρο.

Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Θεάτρου» που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Πολιτισμού Περιφερειακό Σύμβουλο αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις ηθοποιό Χάρη Ρώμα.

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο, τον Ιούλιο, ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Ρήτας, φιλόλογος-συγγραφέας και στιχουργός, παρέλαβε από την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης για τα «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821»,με το ποίημά του «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ», διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης κι ο ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας, θέλοντας να τιμήσουν τον Δημήτρη Ρήτα κι ως θεατρικό συγγραφέα, τον προσκάλεσαν για μία θεατρική παράσταση με το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.

Οι Θεσσαλοί που έχουν συγγενείς στην Αθήνα καλούνται να τους ενημερώσουν να παρακολουθήσουν μία ωραία κωμωδία που διαφημίζει τη Θεσσαλία μας παντού.

Οι συντελεστές: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική και τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος

Παίζουν: Σωτήρης Μπακαρός, Βάιος Ρήτας, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αποστόλης Ρήτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Η δωρεάν είσοδος πραγματοποιείται μόνο με ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου το οποίο οι θεατρόφιλοι μπορούν να προμηθευτούν από το: https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2021