Θεατρικά Εργαστήρια στα πρότυπα μιας σύγχρονης Δραματικής Σχολής στα Τρίκαλα

66677878

Ξεκίνησαν με θερμή και ενθουσιώδη ανταπόκριση οι εγγραφές στα Θεατρικά Εργαστήρια του «Μεταθεάτρου» της πόλης μας.

Την ευθύνη των εργαστηρίων έχουν ο συμπολίτης σκηνοθέτης Πάνος Νακόπουλος, η Φιλόλογος και θεατρολόγος Αθανασία Τσιοτινού και οι ηθοποιοί Ζήσης Παπαϊωάννου και Δέσποινα Νημά, (απόφοιτοι αντιστοίχως των Δραματικών Σχολών του Καρόλου Κουν και της Σχολής 7Χ του Κώστα Καζάκου).

Κατά καιρούς ο κύκλος των μαθημάτων θα εμπλουτίζεται από Τοπικούς και μη καλλιτέχνες και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, σε μια προσπάθεια να προσφέρονται στους σπουδαστές διαρκή και δημιουργικά ερεθίσματα.

«Στήσαμε με πολύ κόπο και πάθος» σημειώνει ο σκηνοθέτης Π. Νακόπουλος, «έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών που στόχο του έχει να λειτουργήσει στα πρότυπα των Επαγγελματικών Δραματικών Σχολών, και να φέρει όλες τις ηλικίες των σπουδαστών μας σε επαφή με το καλό Θέατρο και την τέχνη γενικότερα».
Στα εργαστήρια του «Μεταθεάτρου» έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα Προσχολικής ηλικίας, αλλά και Τμήματα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Ενηλίκων καθώς και ένα τμήμα για επαγγελματίες.

Με χαμηλά δίδακτρα και δύο συναντήσεις κάθε εβδομάδα για κάθε τμήμα, τα εργαστήρια του Μεταθεάτρου φιλοδοξούν να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τη δημιουργικότητα και την αγάπη του κάθε σπουδαστή για το θέατρο!

Στο τέλος της χρονιάς όλα τα τμήματα των εργαστηρίων θα παρουσιάζουν τη δική τους παράσταση, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουν έρθει σε επαφή με εκφάνσεις της τέχνης όπως:
Υποκριτική/Αυτοσχεδιασμό & Σωματικό Θέατρο/Ορθοφωνία/Χορό/Τεχνικές Χαλάρωσης/Θεατρικό παιχνίδι/Μουσική & Θεατρικό τραγούδι/Πολιτιστική ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας/Κουκλοθέατρο/Η Τέχνη του Κλόουν /Αρχαίο Δράμα/Δημιουργική Γραφή/Τεχνικές Ηθοποιίας από το Στανισλάβσκι στον Μπρέχτ/Στοιχεία Ελληνικής Λογοτεχνίας/ Ιστορία θεάτρου/ Σκηνογραφία/Ενδυματολογία/Μακιγιάζ/Δραματοποίηση/Δημιουργική Γραφή/ Θέατρο και άλλες Τέχνες (Κινηματογράφος, Ζωγραφική/Γλυπτική)/Μοντέρνο Θέατρο/Νεοελληνικό Θέατρο/ Τεχνική Αλεξάντερ/ Μουσικοκινητικό Σύστημα Orff/
Τα μαθήματα ξεκινούν τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και για ια περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Μεταθέατρο» στο 694 747 5527 ή με προσωπική επίσκεψη στο «Κέντρο Τέχνης» του Μεταθεάτρου (Πλατεία Στρατηγού Σαράφη – (πρώην «Πανόραμα») Α’ όροφος.

.