Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά, νέους και ενήλικες

 

ergastiria_2012-13_copy

 

 

 

 

Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου λειτουργεί από το 1998 στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 15 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στην διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών και των νέων.

Η παιδαγωγική του διάσταση ήταν από την αρχή συγκεκριμένη: «Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές, αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής τους ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους».

Οι θεματικές ενότητες του

  • Παιδαγωγικού Εργαστήριου Θεάτρου (για μαθητές): 

  • Κίνηση και Έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
  • Λόγος και Έκφραση (δραματοποίηση)
  • Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)

Ήδη εκατοντάδες μαθητές και νέοι έχουν απολαύσει αυτή την υπέροχη εμπειρία και μάθηση και απέκτησαν σημαντικά εφόδια για την προσωπική τους εξέλιξη. Επιπλέον κάποιοι από αυτούς παρακολουθούν ήδη ανώτερη θεατρική εκπαίδευση παράλληλα με τις ακαδημαϊκές τους σπουδές τους.

  • Το Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους-ενήλικες (18-35 ετών)

Απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου , να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας.

Στο Εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται για την υποκριτική αλλά και τους άλλους τομείς του θεάτρου: σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική, οργάνωση.

Από τη προηγούμενη χρονιά τα Θεατρικά Εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου διεύρυναν τις θεματικές τους ενότητες: Εργαστήρι «Παραμυθιού», Εργαστήριο «Σκηνογραφίας», και Εργαστήριο «Το Θέατρο του καταπιεσμένου», και από φέτος προστίθεται το Παραμυθόδραμα (αφήγηση, θέατρο σκιών , κούκλες) προσφέροντας νέες γνώσεις, εμπειρίες και διεξόδους στα παιδιά και τους νέους της πόλης μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ  2012-13

ΔΕΥΤΕΡΑ

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 4-6

Νήπια  6-7

ΣΤ΄ΔΗΜΟΤ.  ΚΑΙ Α΄ΓΥΜΝ. 7-9 ή 8-10

ΤΡΙΤΗ

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 4-6

Νήπια  6-7

ΕΝΗΛΙΚΕΣ 9.30-11.30

ΤΕΤΑΡΤΗ

Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 4-6

Γ-Δ-Ε  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 6-8

ΠΕΜΠΤΗ

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 4-6

Β-Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 6-8  

ΕΝΗΛΙΚΕΣ 9.30-11.30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 4-6

Δ-Ε  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 6-8

Ε-ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 8-10

Β-Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 10-12

ΚΥΡΙΑΚΗ

Α-Β  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4-6

ΓΥΜΝΑΣΙΟ- Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 6-8

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ (ΕΞΤΡΑ)

1 ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΜΗΝΑ