Θαυμάσια η εμφάνιση του Εφηβικού χορευτικού τμήματος του «Ασκληπιού» σε Εκδηλώσεις στους Σοφάδες

Το Εφηβικό τμήμα του Λαογραφικού- Χορευτικού Ομίλου «Ασκληπιός» Τρικάλων, ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε στις Αποκριάτικες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με τον τίτλο «Οι Αποκριές θέλουν χορό, παιχνίδια και τραγούδια», που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων.

Το εξαιρετικό Εφηβικό τμήμα του «Ασκληπιού» που άριστα προετοίμασε ο χοροδιδάσκαλος Χρήστος Σούλιος, παρουσίασε τα αποκριάτικα έθιμα: Ο γανωτής, το γνωστό ‘’χάσκα’’ με το αυγό, πως το τρίβουν το πιπέρι και τοπικούς χορούς συρτό, καραγκούνα και τσάμικο

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων και πρόκειται για το 2ο Παιδικό φεστιβάλ, με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τα στοιχεία της λαϊκής Ελληνικής Αποκριάς μέσα από το τραγούδι ,το χορό και το παιχνίδι.

Επικεφαλής της αποστολής του Ομίλου ο Χορ/λος Ηλίας Ζαχαράκης, που έχει την διεύθυνση των χορευτικών, καθοριστική η παρουσία του, οι χορ/λοι Σταύρος Σούλιος, Ελπίδα Νίκα. Την αποστολή συνόδευαν τα μέλη της Διοίκησης και της καλ/κής Επιτροπής: Χρήστος Ν. Σούλιος, Θεοδοσία Τζάνη, Δήμητρα Σαμπαλιώτη, που με την παρουσία τους στηρίζουν έμπρακτα κάθε εκδήλωση του συλλόγου και αυτό δείχνει την αγάπη τους στη μεγάλη οικογένεια του «Ασκληπιού».

Πολλά συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά, χορευτές και χορεύτριες, στους δασκάλους, τους συνοδούς και στους γονείς των παιδιών που ακολούθησαν την αποστολή.