Θανάσης Παιδής με τον διοικητή της ΔΥΠΑ: Προτεραιότητα η στήριξη των νέων

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Θανάσης Παιδής με τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη, όπου συζητήθηκαν όλες οι ενεργητικές πολιτικές τις οποίες προωθεί η Κυβέρνηση σε έναν από τους πλέον κρίσιμους τομείς για τους πολίτες…

Ο Θανάσης Παιδής έθεσε με έμφαση την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των νέων, καθώς αυτοί ήταν που πλήρωσαν βαρύ τίμημα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που εξελίχθηκαν στη χώρα. Μία από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις αποτέλεσε η ενίσχυση του ρεύματος μετανάστευσης σε χώρες του εξωτερικού προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, αν και θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφονται σημάδια αντιστροφής αυτής της τάσης.

Παράλληλα, ο Θανάσης Παιδής ζήτησε από τον διοικητή της ΔΥΠΑ την παροχή επιπλέον κινήτρων ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή στην εργασία των γυναικών που παραμένουν άνεργες. Μια σημαντική παράμετρος, καθώς είναι γνωστό ότι οι γυναίκες πλήττονται από την ανεργία συγκριτικά περισσότερο.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρνει να δημιουργεί συνεχώς εργαλεία τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, όπως και όλων εκείνων των ομάδων του πληθυσμού που πρέπει να έχουν την πλήρη στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας

Κατά την πρόσφατη παρουσία του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός παρουσίασε με μεγάλη σαφήνεια τις πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρόκειται να εξελιχθούν το προσεχές διάστημα και θέτουν στο επίκεντρο της προσοχής τους νέους με έμφαση στα νέα ζευγάρια. Το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι μου» μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα της εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, μαζί με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ, ανέπτυξαν τα προγράμματα που θα οδηγήσουν δεκάδες χιλιάδες ανέργους σε απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και επιπλέον δεξιοτήτων ώστε στη συνέχεια να διεκδικηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας. Συνάμα θα επιχορηγηθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων με τα οφέλη να είναι πολλαπλά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όλα αυτά δείχνουν πως έχουν γίνει αντιληπτά τα μηνύματα των καιρών με την ΔΥΠΑ να εξελίσσεται συνεχώς σε έναν σύγχρονο οργανισμό, ο οποίος μπορεί να δίνει λύσεις…

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους πολίτες, ώστε να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματά τους. Μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες θα ευημερούν» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.