Παρ’ ότι η πόλη μας δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα όσο το εξωτερικό κατά την διάρκεια του μύλου των ξωτικών, εντούτοις το κέντρο της πόλης, που είναι η κεντρική της πλατεία παραμένει ατελής.
Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα στους δημότες πως θα σχεδιάσουν έργα για τους οικισμούς, όταν δεν έχει ολοκληρωθεί η κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Αλήθεια, έχουμε τα ποσά που εισπράττει ο δήμος Τρικκαίων από τα ανταποδοτικά τέλη, πόσα τελικά επιστρέφονται πίσω στους οικισμούς; Αντί της ανάπτυξης είδαμε ένα μεγάλο έργο αυτό του βιολογικού καθαρισμού Ριζώματος – Πλατάνου, να χάνεται εις βάρος της ποιότητας ζωής των οικισμών και το οποίο έχει αντίκτυπο στην επένδυση του Ιαματικού Πόρου Ριζώματος.
Όσο αφορά τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος αναμένουμε την προκήρυξη και υλοποίηση κάποιας δράσης χρηματοδότησης, που επιβάλλει ο σχεδιασμός της επένδυσης ξεκινώντας κυρίως από τα εξής: – την επιλογή του φορέα που θα αναλάβει την εκμετάλλευση της πηγής (δημόσιος ή ιδιωτικός), – τον τεχνικό σχεδιασμό της επένδυσης (παρεχόμενες υπηρεσίες, απαιτούμενα πάγια, προσδιορισμός κόστους επένδυσης κλπ.), -την αδειοδότηση της επένδυσης – τον καθορισμό του χρηματοδοτικού σχήματος ανεξάρτητα από το πρόγραμμα (ίδια κεφάλαια – τραπεζικός δανεισμός).
Όλα τα ανωτέρω συντελούν στην ωρίμανση της επένδυσης και αυξάνουν τις πιθανότητες ένταξης σε κάποια δράση ενίσχυσης Εν κατακλείδι ενώ μιλάμε για όλες αυτές τις παραλήψεις, η Δημοτική αρχή σιωπά στην δημιουργία του μεγαλύτερου Φωτοβολταϊκού πάρκου 15.500 στρεμμάτων στην περιοχή των Αντιχασίων, που στην κυριολεξία είναι η ταφόπλακα της ευρύτερης περιοχής. Κύριοι της δημοτικής αρχής περιμένουμε να ασχοληθείτε με τα παραπάνω ζητήματα
Θανάσης Γκέκας – Λογιστής