Θαν. Βαβύλης: Ορατό το έλλειμμα αντιπολίτευσης στο δήμο Τρικκαίων

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων και παλιός Αντιδήμαρχος Θανάσης Βαβύλης, μιλώντας για όλους και για όλα.

Αναφορικά με τον καθαρισμό τουΑγιαμονιώτη που επιχειρήθηκε από την Δημοτική αρχή Παπαστεργίου, ο Θανάσης Βαβύλης υπογράμμισε πως δεν υπήρξε ποτέ αντίθετος στον καθαρισμό του ποταμού, όχι όμως με τον τρόπο που αυτός έγινε. «Δεν μετατρέπεις έτσι ένα ποτάμι σε κανάλι και μάλιστα με ένα έργο που ξεπέρασε σε κόστος τα 350.000 ευρώ. Έπρεπε να τηρηθεί από την δημοτική αρχή ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα αυτού του μοναδικού βιότοπου, με προτεραιότητα στην διατήρηση με μεγάλη προσοχή, όσων περισσότερων δέντρων μπορούσε. Αντίθετα θυσιάστηκαν όλα τα δέντρα που ήταν στις όχθες του ποταμού χρόνια τώρα και προσέθεταν μια μοναδική ομορφιά σε όλο το τοπίο, στο βωμό του δήθεν καθαρισμού. Τώρα τα νέα δέντρα που θα μπούνε θα μεγαλώσουν μετά από 30 χρόνια και αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον», τόνισε ο κ. Βαβύλης.

Για τη νέα λαϊκή αγορά ο Θανάσης Βαβύλης, δήλωσε πως πολλά χρόνια πριν ο ίδιος ως επικεφαλής του «Φόρουμ των πολιτών» με τους στενούς του συνεργάτες, είχαν εκπονήσει το σχέδιο που τώρα κατασκευάστηκε από την δημοτική αρχή, με την διαφορά πως είχε προτείνει τότε μια μεταλλική κατασκευή με αίθριο από πάνω όπου θα έμπαιναν οι πάγκοι των παραγωγών, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει σε κάποιες άλλες ώρες, πέρα από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, κάποιες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ. και όχι αυτή η κατασκευή με τις τέντες που τελικά επελέγη. Στην πολιτική όμως έτσι συμβαίνει, άλλος να έχει την έμπνευση και το σχέδιο και άλλος να τα υλοποιεί. Εμφανίστηκε δε αντίθετος στην τοποθέτηση καμερών από την δημοτική αρχή στο χώρο της λαϊκής αγοράς, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που να επέβαλε την τοποθέτηση τους.

«Μπορεί ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου κάποιους παλιούς και έμπειρους όπως είμαι εγώ, ο Μιχάλης Ταμήλος και κάποιοι ακόμα, αν θέλει να μας συμβουλεύεται για θέματα του δήμου, που εκείνος θεωρεί ότι μπορούμε να βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας. Αυτή την στιγμή ο Δήμαρχος, αν και σε αρκετές περιπτώσεις χάνει εύκολα την ψυχραιμία του, αν κάποιος εκφράσει κάποια άποψη αντίθετη από την δική του, δείχνει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Διακρίνω ένα σοβαρό έλλειμμα αντιπολιτευτικής τακτικής από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό εκτός από τους προφανείς λόγους, έχει να κάνει και με το γεγονός πως εδώ και ένα χρόνο οι συνεδριάσεις του οργάνου, διεξάγονται μέσω τηλεδιάσκεψης, πράγμα που το θεωρώ τελείως λάθος. Ίσως 2-3 νέα παιδιά που έχουν όρεξη για προσφορά, μπορούν να αναλάβουν πιο ενεργά τον ρόλο της αντιπολίτευσης», κατέληξε κλείνοντας ο Θανάσης Βαβύλης.