Θα ψηφίσω Τσίπρα!

 

 

tsipras_omprela

 

 

 

 

Μόνο για τα αγροτικά και μόνο στην παράγραφο που χρησιμοποίησε το «θα» ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη πως θα υποστηρίξει τη βιώσιμη συνεργασία ιδιωτικών αγροτικών επιχειρήσεων με μεταποιητικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, θα στηρίξει τις καλλιέργειες και τις εκτροφές με συγκριτικά πλεονεκτήματα και συσσωρευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία, θα ελέγξει την αισχροκέρδεια στην αγορά γεωργικών εφοδίων και θα σπάσει τα ασύδοτα καρτέλ των μεσαζόντων από το χωράφι στο ράφι, θα  διευκολύνει την αυτοοργάνωση των παραγωγών, για την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Και θα επανασχεδιάσει την κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ελληνική Γεωργία, από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, με κριτήρια: εθνικά, παραγωγικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά.

Είπε, ακόμη, πως θα μειώσει την ανεργία, θα αυξήσει τους πόρους για την Εκπαίδευση, την Υγεία και την Κοινωνική Προστασία, θα αναπτύξει τον… σιδηρόδρομο στην ηπειρωτική Ελλάδα(;;;;;), θα προωθήσει ένα νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, θα πάρει όλα τα μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού τομέα. Ειδικά στο σημείο αυτό επισήμανε πως «στο πλαίσιο μιας νέας ολιστικής προσέγγισης, ο τομέας αυτός θα συνδεθεί με τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής». Και συνέχισε «θα δώσει προτεραιότητα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που προάγουν τον ιστορικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας».

Συνεχίζω και εγώ, αφού επισημάνω ότι άλλα αυτά τα έχω ξανακούσει και πως θυμίζουν πολύ… Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων, θα χρηματοδοτήσει και θα ρυθμίσει δάνεια επιχειρήσεων (τα ιδιωτικά έχει πει πως θα τα διαγράψει), θα αναπτύξει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και θα δώσει ζωή στον κατασκευαστικό κλάδο με τις οικο-κατασκευές.

Αφού σας επισημάνω πως όλα αυτά μου θυμίζουν πολύ Γιώργο Παπανδρέου, έχω να κάνω μία δήλωση: θα ψηφίσω Τσίπρα! Πάει με έπεισε. Ο άνθρωπος το έχει. Έχει το σχέδιο. Έχει και τα «θα». Ειδικά όταν τον είδα στη βροχή να του κρατάνε την ομπρέλα κατάλαβα πως έχει και το άλλο. Τον αέρα της εξουσίας. Πάει και τελείωσε: alexis for president! Και όσοι έχετε ακόμη αμφιβολίες αφήστε τα «θα» και τα ερωτηματικά και βάλτε θαυμαστικά. Θαυμάστε τον. Πως περπατά στη βροχή με τα χέρια στις τσέπες και τον κυριλέ κύριο δίπλα του να του κρατά την ομπρέλα.

ΥΓ. Και τον Γιώργο; Τον θυμάστε τον Γιώργο πως έβγαινε από το αυτοκίνητο με το κασκόλ βάζοντας με μία αέρινη κίνηση το παλτό;

 

aixmi.gr