Θα πάει (;) στο Συνέδριο ο Τσίπρας

– Εγκαίρως η στήλη σάς έχει γράψει ότι ο πρόεδρος Τσίπρας, που προφανώς και τα έχει πάρει στο κρανίο με τα όσα βλέπει να κάνει ο διάδοχός του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αποφασίσει αν θα παραστεί στο Συνέδριο. Με βάση τα όσα μου έλεγε αργά χθες το βράδυ ένας καλός ΣΥΡΙΖΑίος και σκληρός Τσιπρικός, «αν πάει, θα μιλήσει» και «αν μιλήσει, δεν θα είναι καθόλου ευχάριστος για τον πρόεδρο Κασσελάκη».

Επειδή λοιπόν ο αρχηγός Αλέξης γράφει το powergame.gr αντιλαμβάνεται ότι η πλειονότητα των συνέδρων περιμένουν πώς και πώς την παρέμβασή του, μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποφασίσει αν θα παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου. Αν θυμάστε, προχθές σας έγραφα ότι ο δημοσκόπος Μαραντζίδης είναι ένας από αυτούς που προτρέπουν τον πρώην πρωθυπουργό να παρέμβει, θεωρώντας, μάλιστα, ως ιδανικό για να το πράξει το βήμα της κορυφαίας κομματικής εκδήλωσης.

Αν πάει ο Τσίπρας, θα μιλήσει και θα είναι και πολύ σκληρός. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι αντίστοιχο αντίκτυπο με την παρουσία θα έχει και η απουσία, αφού θα είναι μια ευθεία αποδοκιμασία της νέας ηγεσίας.