Θα κυβερνήσει τελικά κανείς ;;;

erotima_3

 

 

 

Στην νομική ορολογία υπάρχει μια λατινική φράση λέει που λέει «pacta sunt servanta».Σε ελληνική μετάφραση σημαίνει ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα!

Η πολιτική που χαράσσεται από όλα τα εμπλεκόμενα κόμματα ή σχηματισμούς είναι η πολιτική της αποφυγής και απεμπλοκής από το μνημόνιο, ανεξάρτητα αν κάποιοι πολιτικοί το λένε ευθέως και κάποιοι άλλοι το σιγοψιθυρίζουν.

Στις 18 του Ιούνη ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα είναι πρώτο η δεύτερο ή ακόμη και τρίτο, θα κληθούν να τηρήσουν την παραπάνω λατινική φράση. Θα κληθούν με λίγα λόγια να εφαρμόσουν πιστά τις συμφωνίες που απορρέουν από το μνημόνιο, γιατί το μνημόνιο είναι ένα ανεξάρτητα αν κάποιοι πέφτουν στην παγίδα εδώ στην Ελλάδα και το χαρακτηρίζουν πρώτο μνημόνιο ή δεύτερο ή τρίτο το μνημόνιο, είναι πάντα ένα και απλά τροποποιούν και αναπροσαρμόζουν τους όρους αυτού ανάλογα με τους οικονομικούς στόχους που θέλει η τρόικα να επιτύχει. Θα πρέπει δηλαδή να περισώσουμε την Εθνική μας Αξιοπρέπεια και την Ελληνική Υπερηφάνεια απέναντι στους «απολίτιστους» Ευρωπαίους, γιατί άλλο ένα Έθνος χιλιάδων χρόνων με απέραντο πολιτισμό και άλλο έθνη που η ύπαρξη τους είναι παρά μόνο 100 η και 150 χρόνια.

Εδώ ο Ποιητής έχει να πει ότι ”Ξαφνιάσαμε την πραγματικότητα και ήρθε η ώρα να ξεθάψουμε τις συγκινήσεις να θορυβήσουμε την Ευρωπαική αρμονία να απομονώσουμε την αισθητική και να θυσιάσουμε την πολιτική με την Λευτεριά είτε μέσα είτε έξω από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ!! Απλά γιατί τα χρόνια που έπονται θα είναι πράγματι δύσκολα”.

Μετά από όλα τα παραπάνω «θα κυβερνήσει τελικά κανείς αυτό το Υπέροχο Έθνος με τον υπέροχο Πολιτισμό του.

Τελικά ότι και να αποφασίσουμε θα πρέπει στο μυαλό μας να έχουμε πάντα την ανωτέρω λατινική φράση!

 

 

.