Θα κερδηθεί άραγε το κρίσιμο στοίχημα της αύξησης των εμβολιασμών;

Δύσκολος πολύ προβλέπεται ο φετινός χειμώνας, από υγειονομικής άποψης σε σχέση με την πανδημία. Όπως χαρακτηριστικά μου έλεγε φίλος γιατρός,  εκ των κορυφαίων υγειονομικών στελεχών στα Τρίκαλα, ο φετινός χειμώνας δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον αντίστοιχο των δύο περασμένων ετών, γιατί πολύ απλά αυτός που θα ζήσουμε θα είναι μακράν ο δυσκολότερος, τόσο από κρούσματα, όσο και από θανάτους, αλλά και από την μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο Νοέμβριος, του οποίου τις πρώτες μέρες ήδη διανύουμε, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την εξέλιξη της πανδημίας στα Τρίκαλα, όπως και σε όλη τη χώρα άλλωστε. Η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων στο νομό μας, που φυσικό είναι να φέρνει ασθενείς με εισαγωγή για νοσηλεία στο νοσοκομείο, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και κάποιοι στο τέλος καταλήγουν, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει κάποια στιγμή. Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών όλο αυτό το διάστημα και κυρίως νέων ανθρώπων, είναι πια μια φρικτή και σκληρή πραγματικότητα καθημερινά. Δεν έχουμε  την πολυτέλεια να χάνουμε κάθε μέρα από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, γνωστούς, συγγενείς, στην πιο παραγωγική τους ηλικία, σαν να έχουμε πόλεμο…

Η πολιτεία προσπαθεί, παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις της, να «κοπάσει την τρικυμία», αλλά δεν αρκεί αυτό από μόνο του. Χρειάζεται και στα Τρίκαλα να βγούνε μπροστά όλοι οι επίσημοι φορείς, με μπροστάρηδες τους γιατρούς, να πείσουν τον κόσμο επιτέλους να εμβολιαστεί. Και κυρίως απαιτείται να βγει στην επιφάνεια η προσωπική ευθύνη του καθενός μας, ώστε σε πρώτη φάση να προστατέψουμε πρώτα τον εαυτό μας, την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ύστερα όλη την κοινωνία.

Η ροή των εμβολιασμών στα εμβολιαστικά κέντρα των Τρικάλων, θα πρέπει γρήγορα να ξαναβρεί τους παλαιότερους ρυθμούς της, ώστε απ΄αυτό το μήνα κιόλας να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε νέες εκατόμβες διασωληνομένων και νεκρών, που οι περισσότερο είναι φίλοι και γνωστοί μας. Αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία!