Θα δοθεί λύση από το Δημοτικό Συμβούλιο στο θέμα του παιδικού σταθμού στον Πύργο;

Συνεδρίασε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων και ένα από τα θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν και αυτό με το μέλλον του παιδικού σταθμού στον Πύργο Τρικάλων, που απασχολεί δεκάδες οικογένειες μικρών παιδιών στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, το κτίριο που στεγάζεται ο παιδικός σταθμός δεν τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις από την νομοθεσία για μια τέτοια δομή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας. Για την επόμενη σχολική χρονιά,  έχει προγραμματιστεί δεκάδες παιδιά από την περιοχή του Πύργου να φιλοξενηθούν στο παιδικά σταθμό της Πράσινης γωνιάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Πύργου, που θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση, για τις ανάγκες των παιδιών τους.

Τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, δεσμεύθηκαν να βρεθεί η χρυσή τομή και να δοθεί λύση σ’ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα των κατοίκων του Πύργου, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο.

Απομένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν οι δεσμεύσεις όλων υλοποιηθούν…