Για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και για τον δήμο Τρικκαίων, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό και στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων και Αντιδήμαρχος Θανάσης Βαβύλης.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Δήμο Τρικκαίων και σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχουν στελέχη στο χώρο της κεντροαριστεράς που μπορεί να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τον Δήμο Τρικκαίων στις επόμενες εκλογές, ο κ. Βαβύλης απάντησε:
«Αυτή την στιγμή επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Κώστας Κρεμμύδας. Ο ίδιος είπε πως μέχρι τον Μάιο θα έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, για το αν θα παραδώσει την σκυτάλη ή θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο μπορούν να συνεργαστούν και να συμπλεύσουν αρμονικά το ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, αλλά και το γενικότερο πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί από τις εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν. Δεν κρύβω ότι κατά καιρούς γίνονται συναντήσεις στελεχών με συζητήσεις και διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, αναφορικά με τις εξελίξεις στη περιφέρεια και τους δήμους του νομού Σε κάθε περίπτωση όμως , αν και οι γενικότερες συνθήκες είναι αρνητικές (εκλογικός νόμος, οικονομικό κόστος, μη υποστήριξη από τα ΜΜΕ κλπ.), υπάρχουν στελέχη που μπορούν να ηγηθούν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον δήμο Τρικκαίων, απέναντι στο Δημήτρη Παπαστεργίου. Όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος, σίγουρα θα μπορούμε να μιλήσουμε με ονόματα και περισσότερες λεπτομέρειες».
