Θ. Τσιάρας: Αιχμές κατά Τσιλιμίγκα-Θα υπάρξει ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Περιφέρειας στις εκλογές του 2023

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη για τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στο δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και τέως Αντινομάρχης Τρικάλων Θανάσης Τσιάρας.

«Ο Νίκος Τσιλιμίγκας, στο συνδυασμό του οποίου ανήκω,  είναι ένας εξαίρετος και κορυφαίος γιατρός, όμως ως πολιτικός είναι ελλιπής. Δυστυχώς δεν είχε πρότερη εμπειρία από τα κοινά και λειτουργεί περισσότερο ως γιατρός και λιγότερο ως αυτοδιοικητικός. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά. Η ομάδα μας  στο περιφερειακό συμβούλιο δεν λειτουργεί με τον τρόπο που θα έπρεπε, υπάρχει σαφής έλλειμα αντιπολιτευτικής τακτικής. Ο Τσιλιμίγκας παραμένει απλός παρατηρητής των γεγονότων. Οι σύμβουλοι λειτουργούμε κατά μόνας ως μονάδες, προσπαθώντας με επερωτήσεις και προτάσεις να αναδείξουμε θέματα και προβλήματα και ως ένα σημείο το καταφέρνουμε, λείπει όμως ο γενικότερος συντονισμός από τον επικεφαλής. Είμαστε στην ουσία δύο ομάδες στην συσκευασία του ενός, οι σύμβουλοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και οι σύμβουλοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε διαπροσωπικό επίπεδο οι σχέσεις μας είναι άριστες, σε πολιτικό όμως υπάρχουν σαφείς ιδεολογικές διαφορές. Δεν πρόκειται να υπάρξει ομογενοποίηση σ΄αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσιάρας.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την Περιφερειακή αρχή του Κώστα Αγοραστού και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο Θανάσης Τσιάρας υπογράμμισε πως πρόκειται για μια κουρασμένη Περιφερειακή Αρχή, που χειρίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι στα ΜΜΕ, για να καλύψει την «γύμνια» των έργων και των πράξεων της. Τα Τρίκαλα είναι ουραγός στη διεκδίκηση των έργων και στη κατανομή των κονδυλίων, σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Με δεδομένη την μη κάθοδο του Νίκου Τσιλιμίγκα στις επόμενες εκλογές, στο χώρο της κεντροαριστεράς γίνονται ζυμώσεις, ώστε να βρεθεί ένα ικανό πρόσωπο κοινής αποδοχής που να μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Περιφέρεια.

Αναφορικά με τον ίδιο, τόνισε πως παραμένει πάντα ενεργός πολιτικά, θα δει τις εξελίξεις που θα υπάρξουν και αναλόγως θα πράξει αν θα κατεβεί εκ νέου ή όχι στην Περιφέρεια, αφού ο Δήμος Τρικκαίων είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει οριστικά γι΄αυτόν.