Θ. Παπακυρίτσης : Η αλήθεια για την καθαριότητα και τα πρωτοφανή εμπόδια στον Δήμο Φαρκαδόνας

PAPAKYRITSIS

 

 

 

 

Εντονο προβληματισμό στον συνδυασμό της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η ψηφοφορία για την πρόσληψη προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις στον τομέα πρασίνου και καθαριότητας.

Παρότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Θεοδ. Παπακυρίτσης εισηγήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόσληψη 50 ατόμων, βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού, το θέμα εγκρίθηκε τελικώς με τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και όχι από δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του Δημάρχου!

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δείχνει ότι όσοι καταψήφισαν την πρόταση, δεν ενδιαφέρονται για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των χωριών μας. Δείχνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των δημοτών μας.

Προξενεί, επίσης, εντύπωση ότι, κάποια από τα μέλη της συμπολίτευσης που καταψήφισαν την πρόταση και τα οποία μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, σε προηγούμενη συνεδρίασή της ζητούσαν την πρόσληψη προσωπικού. Τι μεσολάβησε και τώρα, που συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα για πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του Δήμου, άλλαξαν γνώμη;

Γίνεται φανερό ότι μόνος τους στόχος είναι να τορπιλίσουν τη διαδικασία και να μην έχει ο Δήμος προσωπικό, να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία του Δήμου, να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα και να μην προχωρήσει τίποτε.

Η στάση τους αυτή είναι ακατανόητη και δεν προωθεί τα συμφέροντα των δημοτών.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, πάντως, παρά τις δυσκολίες, αποφάσισε να προσλάβει 50 άτομα με 8μηνες συμβάσεις. Συγκεκριμένα:
– 18 εργάτες πρασίνου

– 6 χειριστές μηχανημάτων έργων

– 15 εργάτες καθαριότητας

– 3 ηλεκτρολόγους συντηρητές

– 8 οδηγούς απορριμματοφόρου

Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς και αφού ληφθεί η σχετική έγκριση.

Για την ιστορία, τη συγκεκριμένη πρόταση για τις προσλήψεις δεν ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλο:

Δημ. Παππάς, Περικλής Γιώτας, Δημ. Ρίζος, Γ. Ρίζος, Δημ. Καϊμάς, Ε. Λακιάρα,  Γ. Γεωργολόπουλος, Γ. Στάμος, Κ. Κουτής, Κ. Χαλβατζάς.

 

 

 .