Θ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ: Παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς την «Ο»

‘Εχει ληφθεί κάθε μέριμνα για να εξασφαλιστεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων και  χάρη στη διαδικασία των self test εντοπίστηκαν 14.000 θετικά δείγματα πριν από το άνοιγμα, είπε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6».

Από πέρυσι τον Απρίλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει δείξει απόλυτη σοβαρότητα και ωριμότητα και όπως  έγινε με το στέλεχος «Δ» νομίζω ότι θα είναι καλά τα αποτελέσματα και με την παραλλαγή  Όμικρον, πρόσθεσε, μιλώντας για εικόνες απόλυτης οργάνωσης και τάξης στα σχολεία.

Τονίστηκε επίσης ότι οι ελλείψεις στα self test καλύφθηκαν ώστε πλέον να υπάρχει «υπερεπάρκεια».

Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» δεν πρόκειται να κλείσει για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο. Πιθανά οι εφημερίες του θα αντικατασταθούν από τα άλλα νοσοκομεία για να  αξιοποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού, απάντησε στη σχετική ερώτηση ο  κ. Κοντογειώργης και υπενθύμισε ότι έχουν εμβολιαστεί 35.000 παιδιά, έχουν κλειστεί  70.000 ραντεβού και άνοιξαν επιπλέον 40.000.

Ανεμβολίαστοι από 1/η Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν κάνει στους 7 μήνες τρίτη δόση

Αυτό υπενθύμισε ο κ. Κοντογεώργης, τονίζοντας ότι είναι μείζον θέμα η ενίσχυση της τρίτης δόσης. Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάσουμε αν πρέπει να κατέβει το όριο υποχρεωτικότητας, ανέφερε επίσης, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ισχύει το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Δεν υπάρχει ακόμη σκέψη για τέταρτη δόση

Yπενθυμίζοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε τέταρτη δόση εμβολίου μόνο για όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Αγγλία και τη Σκωτία επιτρέπουν «να διατηρείται ένας βαθμός αισιοδοξίας».

«Παρατηρούμε τι γίνεται σε άλλες χώρες σε σχέση με τη συμπτωματολογία και τις νοσηλείες. Είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί σχετικά με την εξέλιξη της Όμικρον και εφόσον όλα αυτά επιβεβαιωθούν θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην τέταρτη δόση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ