Θ. Αλέκος: Ο Δήμος Μετεώρων μπαίνει σε νέα εποχή με μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό και την εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στις δύο πρόσφατες σημαντικές συναντήσεις που είχες στην Αθήνα, την μια με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και την άλλη με τον Πρόεδρο της ΤΕΡΝΑ Γεώργιο Περιστέρη.

Στη μεν πρώτη συζητήθηκαν σημαντικά έργα για τον Δήμο Μετεώρων, όπως είναι η ένταξη περισσότερων μελετών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου δίπλα από το στάδιο Καλαμπάκας, οι χρηματοδοτήσεις για την εσωτερική οδοποιία της πόλης ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ και για τα έξοδα αποχιονισμού κατά την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου ύψους 150.000 ευρώ περίπου και τέλος την υπογραφή της χρηματοδότησης για την ίδρυση κυνοκομείου στη Καλαμπάκα.  Στη δεύτερη συνάντηση συζητήθηκε το μεγάλο έργο της αποπεράτωσης του βόρειου τμήματος της Ε65 που διέρχεται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Μετεώρων, με τον Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο να θέτει στον Πρόεδρο της ΤΕΡΝΑ την επιθυμία του οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε αυτό το μεγάλο έργο (εργάτες – τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.) να προέρχονται από τον Δήμο Μετεώρων. Επίσης, σαν ανταποδοτικό όφελος του Δήμου η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε διάφορες χαλικοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις και στην κατασκευή μικρών τεχνικών και εγγειοβελτιωτικών έργων.

Τέλος ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας με την βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, κάτι που ασφαλώς θα επιφέρει την ανάκαμψη του τουρισμού το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Καλαμπάκας και των Μετεώρων και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης, καθώς αυτή την στιγμή όπως είπε η Καλαμπάκα είναι στην ουσία μια «νεκρή πόλη».