Τετέλεσται….το κτήριο του Κ.Υγείας Μουζακίου”

Αγαπητοί Πολίτες

Θλίψη, θυμός, αγανάκτηση και βουβή κατακραυγή διακατέχει τους Μουζακιώτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιφέρειας του Δήμου Μουζακίου για την παράλογη, αδιανόητη και επιζήμια κατεδάφιση κτηρίου Κέντρου Υγείας Μουζακίου (που δεν είχε καταρρεύσει!).

Από τη Δευτέρα 14/6/2021γράφεται ο τραγικός επίλογος ενός δημόσιου κτηρίου 1075 τ.μ. με νόμιμη άδεια και πλήρη στατική επάρκεια, καθώς η σφύρα χτυπάει και τα απόβλητα κατεδάφισης υποβαθμίζουν το περιβάλλον πεταμένα στην κοίτη του Παμίσου δίπλα στο πλεύσιμο νερό, (όσα δεν φυγαδεύονται, συλλέγονται! Κεραμίδια, ξυλεία, Μολύβια κ.α.)

Υπενθυμίζουμε περίεργες και αντιφατικές αποφάσεις και ενστάσεις με δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προ ολίγων ημερών για εκτέλεση έργων προστασίας, στήριξης και φύλαξης του κτηρίου Κ.Υγείας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι, ο Δήμος Μουζακίου και το Δημοτικό του Συμβούλιο δεν υπέβαλλαν προς την 5η Υ.ΠΕ αίτημα παραχώρησης του κτηρίου!

Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλεί η παντελής έλλειψη ελέγχου, δημοσιοποίησης απαντήσεων, στοιχείων και εγγράφων της ιδιοκτήτριας 5ης Υ.πεκαι του Δήμου Μουζακίου,για το «σκάνδαλο της καταστροφής και της διάλυσης του κτηρίου του Κ.Υγείας», δια των αυθαίρετων, χωρίς άδεια και νόμιμη προϋπόθεση, εργασιών προετοιμασίας κατεδάφισης και αδιαφανούς καθαίρεσης και απομάκρυνσηςπρος άγνωστη κατεύθυνση!Πορτών, Παραθύρων, Κουφωμάτων, ηλεκτρικών συσκευών, Αρχειακού, Γραφειακού, Τηλεπικοινωνιακού, Υγειονομικού Υλικού και Εξοπλισμού.

Ύστερα από αυτήν τη θλιβερή εξέλιξη, η οποία ως γεγονός θα αποτελέσει και μελανό σημείο στην ιστορία του Μουζακίου, προκύπτει τουλάχιστον ηθική υποχρέωση έρευνας και ελέγχου για αλόγιστες δαπάνες, καταστροφή Δημόσιας Περιουσίας, ζημία και αδιαφάνεια στο,«Κύκνειο Άσμα… του κτηρίου Κ.Υγείας Μουζακίου».-

Μουζάκι 20/06/2021

Αστέριος Βασιλάκος

Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου