Τέσσερις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις τις προσεχείς ημέρες στη Θεσσαλία

xionodromikokentro

Στη Θεσσαλία χτυπά για μία ακόμη φορά η «καρδιά» του αθλητισμού και μάλιστα με τέσσερις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις πανελλαδικής – και όχι μόνον – εμβέλειας, που θα λάβουν χώρα τις προσεχείς ημέρες.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου συνεχίζεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκι Παίδων – Κορασίδων, με τους διοργανωτές να «μεταφέρουν» τελικά τη διοργάνωση στη Θεσσαλία, λόγω της υψηλής ετοιμότητας σε υποδομές τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στο χιονοδρομικό κέντρο.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αθλητές, ενώ ήδη τα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν υψηλό βαθμό πληρότητας.

Την ίδια ημέρα στη Λάρισα, διεξάγονται με υψηλή συμμετοχή στο κολυμβητήριο της πόλης οι Χειμερινοί κολυμβητικοί αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών. Θα συμμετέχουν περισσότερα από 450 παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, εκπροσωπώντας συνολικά 17 Σωματεία απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου πραγματοποιείται στη δυτική Θεσσαλία ο τρίτος σε μέγεθος στην Ελλάδα, ο ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος». Φέτος στον ημιμαραθώνιο θα συμμετέχουν πάνω από 2.300 αθλητές δίνοντας παράλληλα διεθνείς διαστάσεις στη διοργάνωση που θα περιλαμβάνει αγώνες 21 και 6 χιλιομέτρων, καθώς και τον αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά από 8 έως 14 ετών.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής RUN GREECE που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς. . Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τις συμμετοχές είναι αρκούντως ενθαρρυντικά, καθώς ήδη οι δηλώσεις έχουν φθάσει τις 600, αυξημένες κατά 125% με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Φέτος η διοργάνωση της Λάρισας στοχεύει στην ενίσχυση του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του Παιδιού». Τα πρόγραμμα προβλέπει τη διεξαγωγή δύο αγώνων απόστασης 5 και 10χλμ αλλά και αγώνα παιδιών ενός χιλιομέτρου, με την εκκίνηση και τον τερματισμό να γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.

.