Τέσσερα νέα κρούσματα σε Ρομά στη Ν. Σμύρνη -50 δείγματα σε γιατρούς και νοσηλευτές

Τέσσερα νέα κρούσματα έβγαλε η σημερινή ιχνηλάτηση στο στενό συγγενικό περιβάλλον του 50χρονου ρομά που ανιχνεύτηκε χθες με κορονοϊό, αφού είχε επισκεφτεί την περασμένη Κυριακή τα δύο νοσοκομεία της πόλης. Από τα 18 δείγματα που ελήφθησαν 11 από τη Νέα Σμύρνη και 7 από το Ομορφοχώρι, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μία 25χρονη ( η νύφη του 50χρονου), και τρία ανήλικα παιδιά (τα εγγόνια του), μία 13χρονη, ενας 10χρονος και ένα κοριτσάκι 7 χρονών.

Αγνοείται η τύχη της ιχνηλάτησης του πρωτελευταίου κρούσματος

Εντωμεταξύ δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για τη χθεσινή ιχνηλάτηση του κρούσματος της περασμένη Δευτέρας σε ρομά που ήταν θετικός στον ιό και ήταν πατέρας δύο κοριτσιών που επίσης είχαν βγει θετικά την περασμένη εβδομάδα.

Αναμένεται τα 4 νέα κρούσματα να πάνε στην ΑΡΩΓΗ, από όπου αύριο παίρνουν εξιτήριο 6 ρομά (τρεις ενήλικες και τρια ανήλικα) που στο σημερινό τελευταίο τεστ βγήκαν αρνητικοί.

50 δείγματα από τη ιχνηλάτηση των επαφών στα δύο νοσκομεία!

Επίσης αναμένουμε και την ιχνηλάτηση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή στο ΓΝΛ (στο ΤΕΠ)  και το πανεπιστημιακό (ΩΡΛ) την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθησαν 50 δείγματα από γιατρούς και νοσηλευτες στα δύο νοσοκομεία, τα οποία  ο 50χρονος τα επισκέφθηκε δύο φορές.

Εκφράζονται φόβοι πως αν υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα ανάμεσα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να μπουν σε καραντίνα και τα δύο νοσοκομεία της πόλης, μάλιστα το ένα (το πανεπιστημιακό) είναι και νοσοκομείο αναφοράς για όλη την 5η ΥΠΕ

Αξίζει να τονιστεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον στην κοινότητα των ρομά στη Νέα Σμύρνη έχει φθάσει  στα 55…

thessaliatv.gr