Tέως νομάρχης Τρικάλων Νικόλαος Βατάλης: Ποτέ του δεν ξεχνά το νομό μας…

DSC 0184

Για άλλη μία φορά επισκέφτηκε για λίγο το Νομό μας ο αγαπητός μας κ. Νικόλαος Βατάλης, τέως Νομάρχης Τρικάλων.

Ο κ. Νίκος, ο άνθρωπος που νιώθουμε δικό μας παιδί, ερχόμενος μαζί με τη σύζυγο του κ. Νατάσα από την πατρίδα του τα Ιωάννινα και το χωριό του Ελατοχώρι, αν και ο χρόνος ήταν πιεσμένος και έπρεπε να επιστρέψει στον αγαπημένο του Ωρωπό, περνώντας από την πανέμορφη Καλαμπάκα, έκανε μία στάση στην όμορφη Διάβα, ένα από τα όμορφα στολίδια του Νομού μας. Ως γνωστόν, ο επιτυχημένος Νομάρχης Τρικάλων έχει συγγένεια με την οικογένεια του πρωτοπρεσβυτέρου και σεβάσμιου ιερέα, π. Κων/νο Νούλα που κατάγεται από τη Διάβα Καλαμπάκας.

Στην επίσκεψη του που υπήρξε δυστυχώς βιαστική, χαλάρωσε για λίγο και βρέθηκε με τη σύζυγο του, να τα λέει σε εξοχικό της Διάβας, μαζί με τον π. Κων/νο Νούλα, τη σύζυγο αυτού Φωτεινή, την κόρη του Βασιλική Νούλα (τέως ιδιαίτερη γραμματέα του κ. Βατάλη), τον γαμπρό του Αθανάσιο Φίλιο και τα τέκνα Φωτεινή και Ηρακλή Φίλιο.

Η κόρη του κ. Βατάλη κα. Έφη Βατάλη (δικηγόρος και αξιόλογο διευθυντικό στέλεχος στη Δ.Ε.Η. Αθηνών), έχει παντρευτεί τον υιό του π. Κων/νου Νούλα κ. Γεώργιο Νούλα, καθηγητή Φυσικό και διευθυντή σε γνωστό Ιδιωτικό Σχολείο των Αθηνών. Η δε σύζυγος του κ. Βατάλη μία καλοσυνάτη και ευγενής γυναίκα που με διάκριση στέκεται πάντοτε στο πλευρό του. Πρόσφατες δε πληροφορίες φέρνουν στο προσκήνιο μία άγνωστη είδηση. Ο κ. Παπαστράτος της γνωστής οικογένειας Βιομηχάνων (πεθερός του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη), έχει παντρέψει τον κ. Νίκο Βατάλη (με τον οποίο διατηρεί άριστες οικογενειακές σχέσεις) και βαφτίσει την κόρη του Έφη.

Ο κ. Νίκος Βατάλης, ομολογουμένως για όσους τον γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί μαζί του είναι προσωπικότητα ισχυρή, ηθική και εξυπηρετική. Άνθρωπος με σπουδές στην Ανωτάτη Βιομηχανική του Παν/μίου Πειραιώς και «πνευματικό παιδί» του Ευάγγελου Αβέρωφ (ο Αβέρωφ τον βοήθησε στις σπουδές του και τον στήριξε στα βήματα του).

Όσα χρόνια διετέλεσε Νομάρχης του Νομού Τρικάλων όλοι κάνουν λόγο για έναν έντιμο και άκρως ηθικό άνθρωπο που σεβάστηκε τη θέση του και αγωνίστηκε (όπως και τώρα από την Αθήνα με τις πολλές του γνωριμίες) για την ανάπτυξη του Νομού των Τρικάλων. Αληθινά ισχυρή προσωπικότητα με ικανότητα στη διεύθυνση της Νομαρχίας, διευθυντικός στέλεχος της γνωστής ελληνικής μεταλλοβιομηχανίας Spider, άνθρωπος με προτάσεις, άμεσες λύσεις και υπέρμαχος της φράσεως «τώρα» χωρίς δικαιολογίες και χάσιμο χρόνου, όσον αφορά τη λύση των προβλημάτων.

Οι κάτοικοι των Τρικάλων, της Καλαμπάκας και των χωριών θυμούνται τον ίδιο ως έναν άνθρωπο που βοηθούσε πολύ τον κόσμο και έδινε άμεσες σε λύσεις στα προβλήματα του Νομού. Οι δε μοναχοί και μοναχές των Ιερών Μονών του Νομού μας πάντοτε θυμούνται τον κ. Νίκο και με αγάπη αναφέρουν τις παρεμβάσεις του σε ζητήματα – προβλήματα αυτοδιοικητικής φύσεως σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο των Ιερών Μονών.

Π. Κων/νος Νούλας. Ένας κληρικός καταξιωμένο μέσα στη ζωή την πνευματική της εκκλησίας, με σπουδές τόσο στη Θεολογία, όσο και στη Φιλοσοφία, πρώην εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης Τρικάλων. Άνθρωπος με καλοσύνη, με πίστη αληθινή, λάτρης του Ιερού Θυσιαστηρίου, συνεπής ως αρχιερατικός επίτροπος επί έτη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Εργάτης του ευαγγελίου και ψυχή οργανωτική με πλούσιο έργο της ενορίας Αγίων Κων/νου και Ελένης Τρικάλων όπου εργάστηκε με ΑΚΕΡΑΙΟ ήθος (ήθος χαρακτήρα τόσο στη διάδοση του ευαγγελίου όσο και στην οικονομική διαχείριση), ΑΜΕΜΠΤΟΥ ηθικής (αυτό εξάλλου αποτελεί κοινή ομολογία), αγάπη και πίστη νυχθημερόν για τη διακονία της Εκκλησίας του Χριστού. Ιερέας απλός που γνώριζε πως ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει μόνο αγάπη και ταπείνωση για να έρθει η χάρις του Τριαδικού Θεού.

Φυσιογνωμία ήσυχη, που βοήθησε τόσο κόσμο, λαϊκούς και κληρικούς, με μία μικρή μερίδα από τους οποίους αν και ευεργετήθηκε υπέρ του δέοντος πολλές φορές από τον ίδιο, ακόμη και σήμερα επαληθεύει το σοφό, αναλλοίωτο και ακέραιο τη ηθική αυτού φύση και υπόστασιν ρητό του Αλεξανδρινού ποιητή Καλλίμαχου «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Έτσι λοιπόν και αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας η παρέα συζήτησε για λίγη ώρα, μετά από λίγο ο τέως Νομάρχης Τρικάλων κ. Νίκος Βατάλης αποχώρησε με τη σύζυγο του για τον Ωρωπό όπου και διατηρούν εξοχικό. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην είναι τόσο βιαστικός και πιεσμένος από τον «ανυπάκουο» χρόνο, αλλά να μείνει για λίγες ημέρες στον Νομό μας που τόσο αγαπάει, ενθυμείται και μνημονεύει παντού όπου κι αν βρεθεί.

Γ.Π.