Τέλος στις ουρές στις ΔΟΥ για μεταβολή στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας

Από αύριο, 6 Αυγούστου, ξεκινά και με τη «βούλα» η ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, με τον τρόπο αυτό οι πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις κατά τόπους ΔΟΥ. Με την ηλεκτρονική διασύνδεση, όπως εξηγεί η διοίκηση «η ΑΑΔΕ ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας».

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που εκδίδεται νέα, αντικαθίσταται ή δηλώνεται απώλεια και επανέκδοση αστυνομικής ταυτότητας, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τις ΔΟΥ για να ενημερώνουν τα στοιχεία τους.

Αντ’ αυτού θα λαμβάνουν σχετικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ στην ηλεκτρονική τους θυρίδα στο TAXISnet με το οποίο θα ενημερώνονται για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής. Η ΑΑΔΕ τονίζει ότι σε περίπτωση που ο πολίτης, εντός δεκαημέρου, δεν λάβει σχετικό μήνυμα για την αστυνομική του ταυτότητα μέσω του TAXISnet, τότε θα πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια ΔΟΥ.

Στόχος της ΑΑΔΕ με την ηλεκτρονική διασύνδεση με το Μητρώο Ταυτοτήτων της ΕΛ.ΑΣ είναι η «παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, η βελτίωση της ποιότητας των τηρούμενων στοιχείων, η μείωση του διοικητικού κόστους και η απελευθέρωση ανθρώπινων πόρων για την επικέντρωσή τους σε ουσιαστικές εργασίες και καθήκοντα».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα επιβεβαίωσης στοιχείων ταυτότητας αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή και του σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πηγή: iefimerida.gr