Τέλος στα σενάρια περί εκτροπής της κυκλοφορίας από την Κατάρα και τον κάμπο του Δεσπότη έβαλε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά :
« Δεν μπορεί να γίνει παράκαμψη από την Κατάρα καθώς ήδη από το ’20 η Εγνατία οδός έχει κοινοποιήσει σε εμάς ότι δεν υπάρχει παράλληλο οδικό δίκτυο. Η Κατάρα, ειδικά προς το μέρος του δικό σας, στον κάμπο του Δεσπότη δηλαδή, είναι τελείως παρατημένη. Κάτι έχουμε εμείς από τη δική μας πλευρά, αλλά όχι ότι είναι δρόμος για ασφαλή κίνηση.
Είναι πολλά τα προβλήματα καθιζήσεων, και σε μια εκτίμηση που έκανα είναι ότι ο δρόμος από την Παναγία μέχρι το Μέτσοβο θα χρειαζόταν περίπου 15 ευρώ ευρώ για να πούμε ότι κάτι κάνουμε. Άρα το ξεχνάμε εντελώς ένα τέτοιο σενάριο. Η λύση που θα είναι αμφίδρομη κίνηση στα υπάρχοντα τούνελ, για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης στις σήραγγες.
Δεν είναι σοβαρά τα σενάρια που διακινήθηκαν να γίνει εκτροπή στη Μηλιά και την Κατάρα, μετά το 2009 έχουν πλήρως εγκαταληφθεί αυτές οι περιοχές, μέχρι και οι μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ξηλωθεί, σαν ένας ιστορικός δρόμος έχει απλά παραμείνει.»