Τέλος η προσευχή στα σχολεία…

koudouni sxoleio

Σας πληροφορώ ότι ο Νίκος Φίλης, υπουργός Παιδείας, έχει σκοπό να αλλάξει τους κανόνες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Και την πρόθεση αυτή την είχε (με τη Σία Αναγνωστοπούλου ως «λαγό») προτού συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Γιατί σας το λέω αυτό; Επειδή μαθαίνω ότι έδωσε εντολή να αλλάξουν όλα όσον αφορά τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Να γίνει το μάθημα «ομολογιακό», όπως το χαρακτηρίζει, «διαθρησκευτικό ενημέρωσης και πολιτισμικό». Και αυτό θα γίνει από του χρόνου (αν βεβαίως στο μεταξύ δεν αλλάξει τίποτα).

Τι σημαίνει; Οτι το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι προαιρετικό. Και μετά τι νομίζετε ότι μελετάται; Κάτι, μαθαίνω, που έχει σχέση με την πρωινή προσευχή.

Πάντως – σύμφωνα με τον Βηματοδότη – ο Αρχιεπίσκοπος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας είπε μια φράση η οποία αιφνιδίασε τον κ. Φίλη: «Εγώ ως Αρχιεπίσκοπος διοικώ την Εκκλησία με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα και τους εκκλησιαστικούς κανόνες», υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι στις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό συμφώνησαν ότι τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία θα επιλύονται σε πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων.