«Το τελευταίο δαχτυλίδι» του Σπύρου Πετρουλάκη ήρθε στα Τρίκαλα

 

Παρουσία δεκάδων Τρικαλινών, φίλων του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σουίτα Art Café, σε μια όμορφη κα ζεστή βραδιά, η παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη  «Το τελευταίο δαχτυλίδι», σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τιςεκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» και τελούσε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».

Για το βιβλίο μίλησαν η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, φιλόλογος-θεατρολόγος Αθανασία Τσιοτινού, η ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών αγγλικής γλώσσας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δήμητρα Κατσίκη, ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Θανάσης Μπαρτζιώκας, κι ο συγγραφέας.Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.

Ο γνωστός συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης ταξιδεύει και πάλι το αναγνωστικό του κοινό με το νέο του βιβλίο, χαρίζοντάς  ατέλειωτες ώρες συγκίνησης. Φαίνεται πως με το νέο του βιβλίο αποφάσισε να αφήσει πίσω τις παλιές ιστορίες και να καταπιαστεί με το σήμερα. «Το τελευταίο δαχτυλίδι» καταπιάνεται με ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία, αυτό της παρένθετης μητρότητας. «Οι χαρακτήρες του άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, της διπλανής πόρτας που όμως ο Σπύρος Πετρουλάκης αναδεικνύει με τη μαστοριά της αφήγησης. Σαν γαϊτανάκι, τις μπλέκει τις ζωές τους, κορδέλες πολύχρωμες οι ψυχές στα χέρια του… Εξυμνεί τον έρωτα, την ψυχή και τη θυσία. Πέντε γυναίκες, πέντε δαχτυλίδια…  Το κόστος για την απόκτησή τους δεν απαιτούσε χρήμα, μα κάτι πολύ πιο ισχυρό» επισήμαναν οι ομιλητές.

Μάλιστα το βιβλίο στάθηκε αφορμή για να γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το θέμα της παρένθετης μητρότητας.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δύο κορίτσια φορώντας παραδοσιακές κρητικές στολές προσέφεραν ρακή από το Σύλλογο Κρητών Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» που τίμησε δέοντος την παρουσία του κρητικού συγγραφέα στα Τρίκαλα.

Η βραδιά έκλεισε με κρητική μουσική και τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος ο συγγραφέας με το ούτι του (συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Μαγκλάρα στο πιάνο).