Ταξίδι ζωής για τους RobotExperts

Από το Houston των Ηνωμένων Πολιτειών επέστρεψε η τρικαλινή ομάδα των RobotExperts, όπου συμμετείχε στο κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, από 17-20 Απριλίου 2024, γεμάτη περηφάνεια που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και έχοντας στις αποσκευές της τα θετικά σχόλια που εισέπραξε από κριτές και ομάδες των υπόλοιπων χωρών, για την αγωνιστική της παρουσία, το υψηλό επίπεδο γνώσεων και το καινοτόμο project που παρουσίασε.

Οι εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά της ομάδας, η συναναστροφή τους με άλλα παιδιά από όλον τον κόσμο, τα εντυπωσιακά πράγματα που είδαν, θα τους συντροφεύουν σε όλη τους την ζωή και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή τους.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα των RobotExperts έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, και κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (σημειώνοντας 490 πόντους), σκορ που την έφερε σε μικρή απόσταση από τις πρώτες θέσεις της κατάταξης και των βραβείων που, αναμενόμενα, μονοπώλησαν ομάδες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία.

Η συνολική παρουσία της ελληνικής ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του διαγωνισμού, που από την πρώτη κιόλας μέρα και για όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού μετέδιδε live συνεντεύξεις των παιδιών και των προπονητών και εικόνες από το περίπτερο της ομάδας και το project, πράγμα που αποτελεί μεγάλη τιμή και διαφήμιση για την πόλη μας σε έναν διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά της ομάδας (Κάτια Καραστέργιου, Κατερίνα Τέγου, Σταύρος Μπάνος, Κατερίνα Τζίκα, Νίκος Γετερίδης, Σεραφείμ Παπαναστασίου και Αναστασία Πλακιά) και τους προπονητές τους (Επαμεινώνδας Αγγέλης και Κωνσταντίνος Δημητρίου).

Στο περιθώριο του διαγωνισμού, η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το Διαστημικό Κέντρο της NASA και ξεναγήθηκε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, όπου ξετυλίχθηκε μπροστά τους ολόκληρο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον, της εξερεύνησης του διαστήματος και της προσπάθειας της ανθρωπότητας να γνωρίσει το σύμπαν.

Επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Φυσικών Επιστημών, όπου τα παιδιά είδαν εντυπωσιακούς απολιθωμένους σκελετούς δεινοσαύρων και άλλων παλαιολιθικών πλασμάτων, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια γνώσης και κατανόησης των φυσικών επιστημών και εντυπωσιάστηκαν από πολύτιμους λίθους και ορυκτά που εκτίθονταν μπροστά στα μάτια τους.

Τίποτα απ’ όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την τεράστια βοήθεια  των χορηγών της ομάδας. Για ακόμα μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, ELLAKTOR GROUP, IDK KATERIS, Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΟΛΥΜΠΟΣ, Angelou economics, ELTEK, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ, Niko Niko’s, Hotel Padelidakis, ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, Efthimiou Travel, Car Rental ΤΕΓΟΣ, Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Αντώνιος Χιώτης, Promist A.E, Σταυράκης Ελαστικά, Café Cacao, Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών Τρικάλων.

Κι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη της συνολικής προσπάθειας.

Να σημειωθεί ότι έτσι ολοκληρώθηκε η άκρως πετυχημένη αγωνιστική χρονιά της Ακαδημίας Ρομποτικής RobotExperts των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΑΘΗΝΑ, έχοντας κατακτήσει:

  • τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League,
  • την πρόκριση στο κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της First Lego League στο Houston
  • το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Robotiada

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τις επιτυχίες τη νέα σχολική χρονιά.