Τάρτα με ταλαγάνι και ντομάτα

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
2 κ σ λιωμένο βούτυρο
400 γρ ταλαγάνι
3-4 ντομάτες
1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

talagani

 

Πως γίνεται η τάρτα με ταλαγάνι και ντομάτα

  1. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Κόβω το ταλαγάνι σε δύο ροδέλες και μετά κόβω κάθε ροδέλα στη μέση. Κόβω επίσης σε ροδέλες τις ντομάτες.
  3. Τοποθετώ τις ροδέλες ταλαγάνι και τις ροδέλες ντομάτας εναλλάξ.
  4. Πασπαλίζω με την ρίγανη,λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30- 35 λεπτά  μέχρι η σφολιάτα και το ταλαγάνι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

talagani