Ταμήλος & Σούλα: Στα…μετόπισθεν μα και τόσο μπροστά

Αν στο παρελθόν δεν υπηρετούσαν διαφορετικούς πολιτικού χώρους και ιδεολογίες (αυτά βέβαια κάποτε, γιατί τώρα πια όλα έχουν γίνει ένα και δη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), θα μπορούσαν άνετα να είναι συνοδοιπόροι στην πολιτική και να βαδίζουν μαζί πλάι πλάι.

Μιχάλης Ταμήλος και Σούλα Μερεντίτη, πέρα από την κοινή βλάχικη καταγωγή τους, έχουν και αρκετά κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που δυστυχώς η διαφορετική τους πολιτική τοποθέτηση, ίσως να μην τα άφησε να διαφανούν ευρύτερα.

Σήμερα και οι δύο μπορεί να βρίσκονται στα μετόπισθεν και σε πολιτική…αποστρατεία, με την έννοια ότι δεν έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο, στην ουσία όμως συνεχίζουν να παραμένουν ενεργοί και μάχιμοι, αποφασισμένοι  να μην αφήσουν στην άκρη την πολύτιμη πολιτική τους εμπειρία, από κοινοβούλιο, αυτοδιοίκηση κλπ.

Η σημερινή κρίσιμη πολιτική συγκυρία βρίσκει τόσο τον Ταμήλο όσο και την Σούλα να συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους με στοιχειοθετημένες αναλύσεις όταν και όπου χρειάζεται, κυρίως μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ αποδεικνύοντας πολλές φορές ότι ακόμη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενώ αμφότεροι αναλαμβάνουν ενίοτε και ρόλο πολιτικού συμβουλάτορα, ειδικά σε νεότερα πολιτικά στελέχη που έχουν…δίψα για μάθηση και δημιουργία.

Το στίγμα τους, καλό ή μέτριο, έτσι κι αλλιώς το έχουν αφήσει στην τοπική κοινωνία ο Ταμήλος και η Σούλα. Τώρα φροντίζουν να ενισχύσουν το πολιτικό «φυτώριο» και να αφήσουν πίσω τους συνεχιστές τους…Κάτι σαν τον ποδοσφαιριστή ένα πράγμα, που μόλις κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αναλαμβάνει τον ρόλο του προπονητή!

Αδέλφια μην απελπίζεστε που γεμίσαμε από…προπονητές…Έτσι κι αλλιώς η καλή ομάδα μιλάει πάντα μέσα στο γήπεδο!