Tacos μελιτζάνας στο φούρνο

Εύκολες και λαχταριστές, αυτές οι φέτες μελιτζάνες διπλωμένες στη μέση με εμφάνιση tacos είναι ιδανικές για μεσημεριανό καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο.

 
 

Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να φάνε τα πιτσιρίκια τα λαχανικά τους και μια πεντανόστιμη λιχουδιά για μεγάλους.

Υλικά για τη Συνταγή

1 μεγάλη μελιτζάνα

Έτοιμη σάλτσα ντομάτας, σπιτική που έχει περισσέψει ή του εμπορίου

Μερικές φέτες μοτσαρέλα για πίτσα, που λιώνει (όχι φρέσκια)

 

Ελαιόλαδο για το ράντισμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

 

Μερικά φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Αρχικά πλύντε καλά τη μελιτζάνα και κόψτε την σε φέτες, ισόπαχες, όχι πολύ χοντρές. Αλείψτε κάθε φέτα με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και περάστε την από την τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά η γαλέτα και από τις δύο μεριές. Τοποθετήστε τις παναρισμένες φέτες μελιτζάνας σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αλατίστε τις, ρίξτε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήστε τις στις αντιστάσεις στους 190ο C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να τις ψήσετε εξίσου στους 180ο C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες, τοποθετήστε στη μισή μεριά της κάθε φέτας μια κουταλιά σάλτσα, λίγα κομμάτια μοτσαρέλας και ένα φυλλαράκι βασιλικού. Κλείστε σε μισοφέγγαρο και στερεώστε τα τάκος με μια οδοντογλυφίδα. Ψήστε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί, σερβίρετε και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί της επιλογής σας που λιώνει (έμενταλ, κασέρι), χωρίς όμως να αφήνει πολλά υγρά και να συνοδέψετε το πιάτο με φρέσκια σαλάτα εποχής ή σουβλάκια λαχανικών με χαλούμι.

topontiki.gr