Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Φωκά εκ Σινώπης του Πόντου

Για 8η συνεχή χρονιά εορτάστηκε η Ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά εκ Σινώπης του Πόντου, στον ορεινό Κλεινοβό του Δήμου Καλαμπάκας.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κλεινού. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου, με τη συνοδεία μελών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και διαβάστηκε το Ύψωμα του Αγίου Φωκά.

Τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Κλεινού Πρωτοπρεσβύτερος πάτερ Γεώργιος Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υιό του Αιδεσιμολογιώτατο πάτερ Ευάγγελο Σαμαρά, εφημέριο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Ελασσώνος, ενώ εκπροσωπήθηκε και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο πάτερ Σεραφείμ Καλτσουκαλάς, Λοχαγό-Ιερέα της Σχολής.

Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων ευχαριστεί τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κλεινού για την τιμητική πρόσκληση και για την άψογη φιλοξενεία των μελών μας.

Η Χάρη του Αγίου να μας φυλάει όλους.

                                 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

       Κοσμάς Αποστολίδης                                  Νόπη Παπαδοπούλου