Τα Τρίκαλα τίμησαν την Παναγία “Ελευθερώτρια”

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε στην πόλη των Τρικάλων η Παναγία η “Ελευθερώτρια”.

Επίκεντρο των θρησκευτικών εορτασμών ήταν ο ιερός ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου στο αριστερό κλίτος του ναού βρίσκεται το παρεκκλήσιο της Παναγίας “Ελευθερώτριας”, το οποίο κτίστηκε το 1955 και τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Ιουνίου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος μέσα σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα τέλεσε ιερά αγρυπνία πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους της μητρόπολης.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην απέραντη αγάπη της Παναγίας προς τον άνθρωπο, λέγοντας πως “η Παναγία μας προστατεύει και μας σκεπάζει με τις προσευχές της, τις παρακλήσεις της και με τα δάκρυά της” και πρόσθεσε πως “και εμείς αγαπάμε πολύ την Παναγία μας για την συνεργία της στην προσωπική μας σωτηρία”.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης, έκλεισε με την προτροπή “να παρακαλούμε την Παναγία να μας ελευθερώνει διαρκώς από όλα αυτά που μας προβληματίζουν και ιδιαιτέρως από την δουλεία των παθών μας”.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να παρακολουθήσει από κοντά την κατανυκτική αγρυπνία και να ζητήσει τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας “Ελευθερώτριας” η εικόνα της οποίας φυλάσσεται στον ναό.

Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Aναστάσιος Βόπης