Τα Τρίκαλα κοιτίδα του βλαχόφωνου ελληνισμού στο 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα

Παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών βλάχων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, διεξάγεται αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, η παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων πολιτιστικών συλλόγων βλάχων απ’ όλη την Ελλάδα, με βάση την κοινή καταγωγής τους, κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας του ανταμώματος.

2500 χορευτές χορεύουν βλάχικα παραδοσιακά τραγούδια σε ομάδες μέσα σε 5 κύκλους, συνοδευόμενοι από 8 ορχήστρες, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλου του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία.

Λίγο νωρίτερα όλες οι αντιπροσωπείες των βλάχων είχαν ξεκινήσει με πατινάδα από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, διασχίζοντας την Ασκληπιού και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

Πριν από την έναρξη των χορευτικών τμημάτων είχε προηγηθεί η ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλη Μαγειρία, ενώ ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιο Κανίνα.

Τα Τρίκαλα το τριήμερο 21-23 Ιουνίου έχουν γίνει η κοιτίδα του βλαχόφωνου ελληνισμού!