Τα Τρίκαλα ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Στέλιο Βάσκο στη νέα του υπερπροσπάθεια (φωτό+ βίντεο)

Άκρως ιστορικές και συγκινητικές ήταν οι στιγμές που διεξήχθησαν σήμερα μπροστά από το Δημαρχείο Τρικάλων, κατά την εκκίνηση και αναχώρηση του Τρικαλινού Πρωταθλητή Ελλάδος, Βαλκανιονίκη, Μεσογειονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή με την ομάδα της Πυροσβεστικής Στέλιου Βάσκου, στη νέα του μεγάλη υπερπροσπάθεια να κάνει με το ποδήλατο του τον γύρο της Ευρώπης, κάνοντας περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, για 25 συνεχείς ημέρες, με αμείλικτο αντίπαλο τον χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες.

Εκατοντάδες ήταν οι Τρικαλινοί σήμερα που συγκεντρώθηκαν στον χώρο εκκίνησης, επώνυμοι και ανώνυμοι, νέοι, μεγάλοι ακόμη και μωρά παιδιά, μπροστά από το Δημαρχείο Τρικάλων, για να ευχηθούν στον Στέλιο Βάσκο, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν καλή επιτυχία και να τον εμψυχώσουν σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη και υπεράνθρωπη προσπάθεια του.

Μαζί με όλους τους Τρικαλινούς τον Στέλιο χαιρέτησαν και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, η Πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρυών Σοφία Κασσοπούλου, οι οποίοι ένωσαν τις ευχές τους με όλους τους Τρικαλινούς για καλή πορεία και επιτυχή έκβαση του νέου άθλου που επιχειρεί ο Στέλιος Βάσκος.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εκκίνηση του Στέλιου Βάσκου από το σημείο της αφετηρίας, δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα οι φίλοι της ΑΕΚ των Τρικάλων, ανάβοντας δεκάδες καπνογόνα.

Στόχος του Στέλιου Βάσκου είναι να μεταφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα, στηρίζοντας τον τρικαλινό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ».

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι η εξής: Δημαρχείο Τρικάλων – οδός Γαριβάλδη – Μιαούλη – Τσιτσάνη – Λαρίσης – Μεγαλοχώρι – Φαρκαδόνα – Λάρισα – οδός Ιωαννίνων –Αγνώστου Στρατιώτη – Λαγού – νέα περιφερειακή – παλιά εθνική οδός – Τέμπη – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας.

Θα συνεχίσει τη διαδρομή ως ακολούθως: Βουλγαρία – Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα επιστροφή από Κρυσταλλοπηγή-Καστοριά-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκαα- οδός Καλαμπάκας-Τρίκαλα-οδός Στρ. Σαράφη-Αγ. Νικόλαος-κεντρική πλατεία-Τσιτσάνη-Διονυσίου-Ιακωβάκη-γέφυρα Γκίκα-φανάρια Αγ. Κωνσταντίνου-Καποδιστρίου-τερματισμός στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Ο προβλεπόμενος τερματισμός είναι και πάλι στο Δημαρχείο Τρικάλων στις 5 Ιουλίου. Να ευχηθούμε, όπως όλοι οι Τρικαλινοί καλή επιτυχία στον Στέλιο Βάσκο στο νέο του άθλο και να πετύχει γυρίζοντας και πάλι νικητής στον τόπο του!

https://youtu.be/V7a9EHXwp-E