Τα τρία σενάρια για τις κάλπες

Το διάστημα που συζητείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είναι πλέον ο Απρίλιος, ειδικότερα έχει γίνει συζήτηση για την Κυριακή 14 Απριλίου.

Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους 8 «πρόθυμους» (Ελ. Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλο, Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη, Σπ. Δανέλλη, Κ. Παπακώστα και Θ. Θεοχαρόπουλο), την ημέρα της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία της χώρας (25/1/2015) πυροδότησε νέα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Την ώρα που η κυβέρνηση, στηριζόμενη στη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επιχειρεί να παρουσιάσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ως το νέο restart για τον κ. Τσίπρα, επιδιώκει να εμφανίσει εικόνα σταθερότητας και ομαλότητας, έρχεται αντιμέτωπη με φήμες και πληροφορίες περί προετοιμασίας της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, πριν ακόμα και από τον Μάιο.

Το διάστημα που συζητείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είναι πλέον ο Απρίλιος, ειδικότερα έχει γίνει συζήτηση για την Κυριακή 14 Απριλίου.

Οι εν λόγω πληροφορίες προέρχονται από κομματικές και όχι κυβερνητικές πηγές, που πληροφορήθηκαν για τουλάχιστον δύο συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών κ.Χαρίτση με τους υπευθύνους της εταιρίας Singular Logic η οποία είναι συνδεδεμένη με τη διενέργεια των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα τα τελευταία 34 χρόνια!

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι συναντήσεις του κ. Χαρίτση με το επιτελείο της Singular έχουν γίνει Σάββατο στο υπουργικό του γραφείο και είχαν ως αντικείμενο την προετοιμασία του απαραίτητου μηχανισμού για τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρίας δεν έχουν δηλώσει αδυναμία για την ταυτόχρονη διενέργεια τριών εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στον Μάιο (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές), σενάριο που έχει ήδη εξεταστεί επιχειρησιακά.

Εχουν ωστόσο επισημάνει κάποιες πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αν η πολιτική απόφαση είναι για τριπλές εκλογές στις 26 Μαΐου, όπως είναι και το πλέον βασικό σενάριο.

Συζητήθηκε όμως -επιμένουν πληροφορίες προερχόμενες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- και σενάριο για τη διενέργεια εθνικών εκλογών νωρίτερα από τον Μάιο, μέσα στον Απρίλιο.

Το σενάριο οι εκλογές να γίνουν πριν από τον Μάιο υποστηρίζεται από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτίστως εκτιμούν ότι μετά τα τελευταία γεγονότα και κυρίως μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αποκαταστήσει συνθήκες σταθερότητας και ομαλότητας.

eleftherostypos.gr