Τα στόματα πίσω από τις μάσκες έχουν φωνή;

Για εμφανέστατο έλλειμα αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή Παπαστεργίου, κάνουν λόγο πολλοί στα διάφορα πολιτικά στέκια της πόλης και ιδίως άνθρωποι που γνωρίζουν και πέντε πράγματα παραπάνω από την αυτοδιοίκηση και τα κοινά γενικότερα.

Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό; Τα κάνει όλα καλά ο Παπαστεργίου; Πάνε όλα τόσο ρολόι στη πόλη, που κανείς δεν μπορεί να βγει και να πει κουβέντα; Ασφαλώς και όχι είναι η απάντηση.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο Δήμο Τρικκαίων πέντε (!) αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί και είναι ζήτημα αν υπάρχουν 3-4 φωνές μέσα απ΄αυτούς, που βγαίνουν να κάνουν αντιπολίτευση στον Παπαστεργίου, είτε μέσα στα δημοτικά συμβούλια, είτε στα ΜΜΕ, είτε οπουδήποτε αλλού.

Κάποιοι, ακόμα και μέσα από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν τον Κώστα Κρεμμύδα, σημερινό ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, στις προηγούμενες εκλογές, δεν διστάζουν-είτε κρυφά είτε φανερά-να του ασκήσουν σκληρή κριτική, επιρρίπτοντας του ευθύνες για έλλειψη ουσιώδους αντιπολιτευτικής τακτικής στον Παπαστεργίου, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον συνδυασμό του, με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός και κατήφεια για την επόμενη μέρα. Ο ίδιος ο Κρεμμύδας, σύμφωνα με δημόσια δέσμευση του πριν από αρκετό καιρό, είχε οριοθετήσει χρονικά την ανακοίνωση των προθέσεων του, για το αν θα είναι  εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ή όχι, κάπου στις αρχές του φθινοπώρου. Μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει. Όταν με το καλό γίνουν οι ανακοινώσεις και αν η απόφαση του είναι θετική, σίγουρα θα πρέπει να «τρέξει» πολύ για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αφού όπως συζητιέται και στα «πηγαδάκια», τον Παπαστεργίου εκτός όλων των άλλων τον ευνοούν και οι συγκυρίες, αφού ουσιαστικά παίζει τη μπάλα στο δικό του γήπεδο…