Τα σενάρια για το ΔΟΛ, ο Μουλόπουλος και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα σκοτεινά μονοπάτια με εμφανή πλέον την κυβερνητική εμπλοκή βαδίζει ο πολύπαθος ΔΟΛ.

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η τοποθέτηση σε ρόλο κλειδί του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου επιφανούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή Επικρατείας.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από αυτή την τοποθέτηση είναι ότι κυβερνητικά κέντρα εμπλέκονται απευθείας στην επιχείρηση  “διάσωσης” του ΔΟΛ με προφανή στόχο να μετατρέψουν τα media του ΔΟΛ σε κυβερνητικά φερέφωνα.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες το deal έκλεισε την προηγούμενη Πέμπτη σε συνάντηση που είχαν ο πάλαι πότε ισχυρός άνδρας του συγκροτήματος Στ. Ψυχάρης με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά και τον Βασίλη Μουλόπουλο.

Δεν είναι τυχαίο ασφαλώς ότι λίγες μέρες μετά ο Στ. Ψυχάρης ζήτησε την απομάκρυνση του διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Δημήτρη Μητρόπουλου από τον ΔΟΛ  ο οποίος δεν ” κούμπωνε” με το σενάριο.

Το πρόβλημα όμως του ΔΟΛ παραμένει και είναι ,τα δυσθεώρητα χρέη ( περίπου 230 εκατ. ευρώ ) τα οποία ως γνωστόν έχουν καταγγείλει οι τράπεζες.

Η λύση που προτείνουν οι τραπεζίτες είναι η επιχείρηση να εισέλθει σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης έως ότου οργανωθεί ένα σχέδιο εξυγίανσης ( αν αυτό είναι δυνατόν) με την προσέλκυση νέων επενδυτών και φρέσκου χρήματος.

Προϋπόθεση είναι τα έντυπα του ΔΟΛ να κυκλοφορούν, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της άμεσης απαξίωσης.

Οι τραπεζίτες ζητούν να ” καλυφθούν” με νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούν με κάποια κεφάλαια τον ΔΟΛ στο διάστημα της εκκαθάρισης.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να περάσει από τη Βουλή την σχετική τροπολογία.

Τώρα με την τοποθέτηση Μουλόπουλου και την ενεργοποίηση κυβερνητικών κέντρων είναι πιθανό η στάση της κυβέρνησης να αλλάξει.

Θα το δούμε το επόμενο διάστημα …

Όμως ακόμη και αυτό αν γίνει το μεγάλο πρόβλημα της προσέλκυσης  νέων κεφαλαίων και επενδυτών παραμένει.

Στο παρασκήνιο διάφοροι επιχειρηματίες όπως ο Φώτης Μπόμπολας της Πήγασος ΑΕ και ο Δημήτρης Μάρης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους όμως οι τραπεζίτες βλέπουν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα και καχυποψία τις προτάσεις αυτές και κάποιοι σχολιάζουν ότι ” στερούνται σοβαρότητας”

Άλλωστε η ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ είναι εξίσου υπερχρεωμένη στις τράπεζες όπως και ο ΔΟΛ και τα χρέη τα ανοίγματα και οι απαιτήσεις τρέχουν . Το τελευταίο διάστημα ακούστηκε ότι τον ρόλο του ” λευκού ιππότη” μπορεί να παίξει και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Ούτε όμως και αυτή η πληροφορία πρακτικά επιβεβαιώνεται.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ” συριζοποίηση” των Μέσων του ΔΟΛ θα προκαλέσει άλλη μια ” ανήκεστο βλάβη” στην αξιοπιστία τους και κατά συνέπεια στις κυκλοφορίες τους, κάνοντας ακόμη πιο οδυνηρό το φινάλε του πολύπαθου Οργανισμού

Η επίσημη  ανακοίνωση του ΔΟΛ για τον Μουλόπουλο

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην  ιστοσελίδα vima.gr αναφέρεται :

Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

thetoc