Τα πανηγύρια του 15Αύγουστου και οι πολιτικοί μας

Μπορεί ο φετινός 15Αύγουστος στα περισσότερα χωριά που γιορτάζουν και πανηγυρίζουν να μην είναι όπως τον έχουμε συνηθίσει και τον ξέρουμε τόσα χρόνια τώρα, λόγω των υγειονομικών μέτρων της πανδημίας, ωστόσο οι κάτοικοι και επισκέπτες των χωριών ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν με χαρά.

Μπορεί στα περισσότερα χωριά να μην ακουστεί ο ήσυχος του κλαρίνου ή όπου αυτό γίνει δεν θα συνοδευθεί από χορό και γλέντι μέχρι πρωίας, ωστόσο οι πολιτικοί ταγοί αυτού του τόπου προετοιμάζονται και φέτος για τις επισκέψεις τους στα ορεινά και πεδινά χωριά μας. Με δεδομένη την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, όπου το θέμα των πρόωρων εκλογών είναι ανοιχτό, αυτές οι επισκέψεις των πολιτικών μας στα χωριά του νομού, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία περισσότερο για τους ίδιους και λιγότερο βέβαια για τους κατοίκους, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Οι χειραψίες, τα χαμόγελα, τα χτυπήματα στη πλάτη θα κυριαρχήσουν και φέτος, ενώ οι υποσχέσεις του τύπου «Μην σε νοιάζει τίποτα, εγώ είμαι εδώ» και τα σχετικά θα δώσουν και θα πάρουν και φέτος. Και ας ξέρουμε όλοι μέσα μας, ότι τίποτα απ΄όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει επί της ουσίας.

Έτσι μάθαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι πορευόμαστε και στο μέλλον…Η σχέση πολιτών-πολιτικών παραμένει αρραγής στο πέρασμα των χρόνων…

Άντε και καλό 15Αύγουστο!