Τα μυστικά των 60ρηδων για καλύτερο σεξ

Ο πληθυσμός του δυτικού κόσμου γερνάει γρήγορα και οι ηλικιωμένοι αποτελούν σε πολλές χώρες κυρίαρχη ηλιακή ομάδα. Αυτό σημαίνει πολλά για μια σειρά τομείς, σημαίνει όμως και κάτι για τις σεξουαλικές τους σχέσεις

Οι άνθρωποι των 60, των 70, των 80, έχουν δικαίωμα στην ενεργή σεξουαλική ζωή και απολαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στις σχέσεις, καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία, υψηλότερη ποιότητα ζωής ακόμη και μακροζωία. Υπάρχουν όμως κάποια ανασχετικά σε αυτές τις προκλήσεις. Οι περισσότεροι ενήλικες πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, ή άλλα ορμονικά ζητήματα που επηρεάζουν τη διάθεση και την απόλαυση. Ωστόσο, υπάρχουν και άνθρωποι μιας κάποιας ηλικίας που αναφέρουν ότι το σεξ είναι πολύ καλό σε αυτήν την ηλικία ή ακόμη και καλύτερο από ποτέ! Πώς γίνεται αυτό;

Ερευνητές στο Sonoma State University της Καλιφόρνια κάλεσαν παντρεμένους ενήλικες άνω των 50 να συμμετάσχουν μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του NBC News. Περισσότερα από 9.000 άτομα πήραν μέρος, από όπου προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, τα οποία έχουμε κατηγοριοποιήσει σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνα τα στοιχεία που υποβαθμίζουν ή αναβαθμίζουν το σεξ.

Στοιχεία και συμπεριφορές που μειώνουν τη συχνότητα και την ικανοποίηση στο σεξ

– Διαφορές επιθυμίας
Όταν κάποιος επιθυμεί το σεξ πολύ περισσότερο από τον άλλο, και ο άλλος αδιαφορεί.

– Ανία
Μετά από κάποιον καιρό, το ίδιο «φαγητό» δεν είναι θελκτικό.

– Σιωπή – έλλειψη επικοινωνίας
Όταν οι σύντροφοι δεν μιλούν για τις ανάγκες τους και σταματάνε να εμβαθύνουν συναισθηματικά.

– Απουσία ρομαντισμού
Όταν δεν υπάρχουν κεριά, μουσική, γέλιο, ή ψίθυροι, πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ. Και όταν τα φιλιά ή τα ερωτικά παιχνίδια είναι λίγα ή μηδενικά.

– Μοιρολατρία – μιζέρια
Όταν ένας σύντροφος λέει, «εγώ είμαι πολύ μεγάλος για σεξ» τότε ο άλλος αισθάνεται αποξενωμένος.

Συμπεριφορές και στοιχεία που βελτιώνουν συχνότητα και την σεξουαλική ικανοποίηση

– Συγχρονισμός
Όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν περίπου παρόμοιες ανάγκες για σεξ.

-Πειραματισμός
Οτιδήποτε νέο και διαφορετικό διεγείρει την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή της σεξουαλικής έντασης. Στο ποια είναι αυτά, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

– Επικοινωνία
Τα ηλικιωμένα ζευγάρια που είχαν καλή και βαθιά συναισθηματική συσχέτιση, απολάμβαναν περισσότερο το σεξ.

– «Σ ‘αγαπώ»
Μία φράση που ξεκλειδώνει και τις καρδιές αλλά και τα σώματα.

– Διάρκεια
Με την αύξηση της ηλικίας, παίρνει περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει καλά το σεξουαλικό παιχνίδι αλλά και η πράξη. Αυτό φαίνεται να το απολαμβάνουν αμφότεροι.

– Ευτυχισμένο παρελθόν
Τα ζευγάρια που ήταν φλογεροί εραστές στα νιάτα τους, συντηρούν αυτό και στα γεράματα.

Στο κάτω κάτω της γραφής, αξίζει προσοχής το ότι ενώ η μελέτη αυτή επικεντρώνεται σε ζευγάρια άνω των 50 ετών, τα στοιχεία που συμβάλλουν στη σεξουαλική ικανοποίηση ή στην έλλειψη αυτής είναι ανεξάρτητα από την ηλικία.

ygeiamou.gr