Τα δυο σενάρια για την εκτέλεση Γιαλιά – Οι έρευνες και το καμένο κινητό!

Με τρόπο που παραπέμπει σε εκτέλεση από μαφιόζους της νύχτας εκτελέστηκε ο 59χρονος Χρήστος Γιαλιάς στην Μάνδρα με τους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών να αναζητούν τα κίνητρα του ατόμου που έδωσε εντολή για την δολοφονία του.

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα ο τρόπος που έδρασαν οι εκτελεστές του επιχειρηματία, είναι πανομοιότυπος με αυτόν που χρησιμοποιούν τα μέλη της Greek Mafia. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα τους, μετά τις κατά ριπάς πρώτες βολές, όπως ανέφεραν και γείτονες του θύματος, ακολούθησε πυρά βολή κατά βολή, κάτι που δείχνει χαριστική βολή.

Μάλιστα ήταν τόσο επαγγελματίες οι δράστες που μέσα στο αυτοκίνητο του 59χρονου που πυρπόλησαν στον παράδρομο της Αγίας Αικατερίνης, έριξαν και το καλάσνικοφ του φόνου, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος τους.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του Γιαλιά, στελέχη της ασφάλειας ξεκίνησαν να διερευνούν τα κίνητρα των δραστών. Ο 59χρονος ήταν γνωστός επιχειρηματίας και άμεσα μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των αρχών, τυχόν οφειλές που είχε ή χρήματα που του χρωστούσαν.

Παράλληλα τα στελέχη της ασφάλειας, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τυχόν έκνομες εμπλοκές που μπορεί να είχε το θύμα. Ο τρόπος εκτέλεσης του, είναι πανομοιότυπος με την αυτήν του Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

Οπότε σύμφωνα με τις αρχές, δεν αποκλείεται οι εκτελεστές του να ήταν άτομα που αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου με διαφορετικά αντικείμενα. Άλλοτε για προστασίες καταστημάτων, άλλοτε για λαθραία καύσιμα και άλλοτε για λαθραία τσιγάρα.

Το σπίτι «φρούριο» και το καμένο κινητό

Εντύπωση προκαλούν στις αρχές τα μέτρα αυτοπροστασίας που λάμβανε ο 59χρονος, καθώς είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Μάνδρα σε πραγματικό φρούριο.

Είναι ενδεικτικό πως εκτός από τις κάμερες ασφαλείας περιμετρικά του χώρου, είχε υπερυψωμένη σκοπιά, ενώ κατά καιρούς είχε και άτομα ως προσωπική ασφάλεια.

Μεταξύ των αντικειμένων που καταστράφηκαν από την φωτιά στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ήταν και το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να χαθούν ενδεχομένως πληροφορίες και επαφές για τα άτομα που συνομιλούσε ο 59χρονος και θα έδινε ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ.

lawandorder,gr