Τα drones κατακτούν και τους Τρικαλινούς

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι Τρικαλινοί, που προμηθεύονται και ασχολούνται επισταμένα και με πάθος με τα drones, τα νέα gadgets που κυκλοφορούν στην αγορά. Εύλογα όμως θα αναρωτηθεί κάποιος που δεν ξέρει, τι είναι τα drones και ποια η χρησιμότητα τους.

Τα drones ή αλλιώς οι ιπτάμενες μη επανδρωμένες συσκευές, αποτελούν την νέα τάση της ψυχαγωγίας για μεγάλα παιδιά και ενήλικες. Τα μικρά αυτά ελικοπτεράκια που συνήθως κουβαλάνε κάμερες, κατακτούν καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο. Όμως, τα drones είναι κάτι παραπάνω από τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια. Έχουν μεγάλες δυνατότητες και η χρήση τους στο εξωτερικό συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς. Στην Ελλάδα το σχετικό θεσμικό πλαίσιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της επεξεργασίας από τις Αρχές. Ωστόσο, υπάρχουν, κάποιοι βασικοί κανόνες που όλοι οι επίδοξοι χομπίστες θα πρέπει να γνωρίζουν.

Οι συγκεκριμένες έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να κοστίζουν, αλλά λόγω των δυνατοτήτων που διαθέτουν, με την παροχή εικόνας από μέρη που δεν θα υπήρχε δυνατότητα να δούμε, ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους Τρικαλινούς, που το drone είναι το καινούργιο τους χόμπι και μη μας κάνει εντύπωση, αν σε λίγο καιρό γεμίσει ο Τρικαλινός, και όχι μόνο, ουρανός από drones.