Μόνο με τρυφερά αμπελοφάσουλα, ζουμερές ντομάτες, λίγη πιπεριά και λαδολέμονο, ετοιμάζουμε μια από τις πιο νόστιμες σαλάτες της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα αμπελοφάσουλα σαλάτα με ντομάτα, λάδι και λεμόνι κάνουμε ως εξής: Κόβουμε τις ντομάτες όπως θέλουμε: για σαλάτα ή σε μεσαία ή μικρά καρέ ή τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό (5 – 6 λίτρα) που κοχλάζει, σε 2 δόσεις (γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του νερού και δεν θα βράσουν σωστά), για 6 – 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί και φέτα βαρελίσια, γιαούρτι ή κάποιο ξινοτύρι της αρεσκείας μας (κατίκι, τσαλαφούτι, γαλοτύρι, νιβατό).