Τα αμπελοφάσουλα σαλάτα με ντομάτα, λάδι και λεμόνι

Μόνο με τρυφερά αμπελοφάσουλα, ζουμερές ντομάτες, λίγη πιπεριά και λαδολέμονο, ετοιμάζουμε μια από τις πιο νόστιμες σαλάτες της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αμπελοφάσουλα σαλάτα με ντομάτα, λάδι και λεμόνι κάνουμε ως εξής: Κόβουμε τις ντομάτες όπως θέλουμε: για σαλάτα ή σε μεσαία ή μικρά καρέ ή τις τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό (5 – 6 λίτρα) που κοχλάζει, σε 2 δόσεις (γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του νερού και δεν θα βράσουν σωστά), για 6 – 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί και φέτα βαρελίσια, γιαούρτι ή κάποιο ξινοτύρι της αρεσκείας μας (κατίκι, τσαλαφούτι, γαλοτύρι, νιβατό).

gastronomos.gr