Σύζυγος κρατούμενου προσπάθησε να «περάσει» στις φυλακές Τρικάλων ναρκωτικά

Στο στόχαστρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων μπήκε η σύζυγος Γεωργιανού κρατούμενου, η οποία φέρεται να επιχείρησε να περάσει μέσα στη φυλακή 42 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η γυναίκα «προσήλθε σήμερα στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων προκειμένου να τον επισκεφθεί και να του παραδώσει τέσσερα παντελόνια. Κατά τον έλεγχο, ωστόσο, ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος εντόπισε, επιμελώς κρυμμένα στα παντελόνια, σαράντα δύο (42) γραμμάρια ηρωίνης.

Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας ενώ κλήθηκε η Αστυνομία. Ακολούθως, η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και η επισκέπτρια συνελήφθη».

Πρόκειται για την δεύτερη επιτυχημένη αποτροπή εισαγωγής σημαντικής ποσότητας παράνομων ουσιών, μόλις σε μία εβδομάδα, γεγονός που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «καταδεικνύει αφενός τη συνεχή απειλή των φυλακών από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και αφετέρου τον υψηλό επαγγελματισμό των υπαλλήλων για να κρατήσουν τα καταστήματα κράτησης «καθαρά» από ναρκωτικά.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον σωφρονιστικό υπάλληλο για την εγρήγορση και την ευσυνειδησία που επέδειξε στην άσκηση των καθηκόντων του».

Πηγή:  iefimerida.gr