Σύσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

sysk tourismo

Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό σε επίπεδο Νομού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10-04-2014, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και την συμμετοχή, Δημάρχων, του Επιμελητηρίου, των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Αναπτυξιακών Εταιρειών και εκπροσώπων φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Τσίγκας και Αργυροπούλου, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων και Πύλης κ.κ. Λάππας και Κουφογάζος, ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκος, από την Ένωση Ξενοδόχων πόλης Τρικάλων και ορεινού όγκου κ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας κ. Κουρούπας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μετεώρων κ. Μαυραγάνης, ο διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Πάτρας και ο διευθυντής του e-trikala κ. Ράπτης.

Ήταν μια θετική και ουσιαστική πρώτη συνάντηση, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη να τονίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους φορείς.

Από την πρώτη κιόλας αυτή την συνάντηση, που όλοι οι συμμετέχοντες την θεώρησαν ουσιαστική, ορίστηκε μια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν το Επιμελητήριο, η Συνεταιριστική Τράπεζα, η Ένωση Ξενοδόχων και οι Αναπτυξιακές Εταιρείες και οι οποίοι θα «τρέξουν» σε επίπεδο Νομού, για την ανάπτυξη και την ευημερία συνολικά του Νομού Τρικάλων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λάμπρος Παπαγεωργίου, «να συντελέσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα φορέα, εργαλείο δουλειάς για τον τουρισμό συνολικά στο Νομό. Η πρώτη μας συνάντηση ήταν ενθαρρυντική και αποτελεσματική, διότι από την πρώτη κιόλας συνάντηση ορίστηκε το πρώτο συμβούλιο, το οποίο θα απαρτίζεται από το Επιμελητήριο, από τη Συνεταιριστική Τράπεζα, από την Ένωση Ξενοδόχων και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό τεχνοκρατικό τιμ το οποίο θα συμβάλλει σε αυτό το σκοπό και το στόχο, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός, η ανάπτυξη του Νομού και η ευημερία συνολικά όλου του Νομού».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μετεώρων κ. Ηλίας Μαυραγάνης ανέφερε:

«Συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση, ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα, θέσαμε κάποιους στόχους και θα οριστεί μια επιτροπή η οποία θα τρέξει σε επίπεδο Νομού κάποια θέματα ανάπτυξης και τουρισμού. Είμαστε θετικοί και εμείς σε αυτό το εγχείρημα και εύχομαι να πετύχει».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε:

«Ήταν μια συνάντηση ουσιαστική με όλους τους φορείς. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Τρικάλων, στον Πρόεδρο Ξενοδόχων Καλαμπάκας και σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ και εγώ και ο Περιφερειάρχης ο Κώστας Αγοραστός, με όλους τους φορείς, με όλους τους Δήμους να στηρίξουμε τον τουρισμό στα Τρίκαλα. Το Επιμελητήριο θα είναι μπροστάρης και εμείς θα σταθούμε δίπλα τους για το καλύτερο και πιστεύω θα πετύχουμε σε αυτό το εγχείρημα που γίνεται από πλευράς των επαγγελματιών. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

.