Σύσκεψη για το μέλλον των ΤΕΙ

Σύσκεψη για το μέλλον των Τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας στη Λάρισα και τα Τρίκαλα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Παιδείας υπό την προεδρία της υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.Στη σύσκεψη πρόκειται να συμμετάσχουν η Διοίκηση του Ιδρύματος, οι καθηγητές και οι σπουδαστές

DIAMANTOPOYLOY_-11_copy

Χθες, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Καρδίτσας, με πρωτοβουλία του κ. Κ. Αγοραστού έλαβε τον λόγο ο προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων κ. Θεμιστοκλής Λέλης αναπτύσσοντας τις θέσεις του Τμήματος στην Υπουργό.
Με αφορμή την επισήμανση της κας Διαμαντοπούλου ότι επίκεινται γενικότερες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (χαρακτηριστικά μίλησε για προγράμματα σπουδών διετούς διάρκειας και μεταπτυχιακά διάρκειας ενός έτους στην αγγλική γλώσσα), ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «οι όποιες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να γίνονται ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία σε τελική ανάλυση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των σπουδών.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει από το ένα άκρο, την υπερτροφική τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα στην Ελλάδα, γεγονός για το οποίο οι ευθύνες διαχέονται συνολικά στο πολιτικό σύστημα των προηγούμενων δεκαετιών, να φθάσουμε στο άλλο, να καταργούνται Τμήματα που προσφέρουν αποδεδειγμένα, με μόνο στόχο την πρόσκαιρη εξοικονόμηση χρημάτων για τον έλεγχο της τρόικας».