Αρκετό «κουρνιαχτό» σήκωσε στην τοπική πολιτική σκηνή η παραίτηση του Σάκη Ξάφου από την ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του από το κομματικό όργανο, λόγω της εμπλοκή του στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, όντας μέχρι τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή του η διάθεση να πάει και να ψηφίσει στον Α΄γύρο των εκλογών του κόμματος από το οποίο προέρχεται άλλωστε, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα τοπικά πολιτικά στέκια, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό σφοδρή αντίδραση στο εσωτερικό της νομαρχιακής επιτροπής, μιας νομαρχιακής επιτροπής που πριν από κάποιους μήνες ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα, απέναντι στον Σταύρο Νταούλα.
Μάλλον εικόνες σαν αυτή, να πίνει το καφεδάκι του με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο να συμμετέχει ενεργά στα όργανα του κόμματος, πολύ δύσκολα θα ξαναντικρύσει πλέον ο παλιός Αντιδήμαρχος του Χρήστου Λάππα στο Δήμο Τρικκαίων, που φήμες τον θέλουν να επιστρέφει και πάλι δριμύτερος εκεί απ΄όπου έφυγε, στο ΚΙΝΑΛ.
Κι αν ο Ξάφος αποτελεί οριστικό παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο «κολλητός» του και επίσης προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Χάϊδος εξακολουθεί να δίνει «μάχες» για τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας σε μια συνένωση όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία των πραγμάτων, αλλά για την ώρα ο Σάκης Ξάφος μπορεί άνετα να σιγομουρμουρίζει το άσμα «Αλλοτινές μου εποχές»!